Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «LOUIS ZANTE BEACH»
Δεν εφαρμόζει τη σύμβαση, δεν κολλάει όλα τα ένσημα

Το μεσαιωνικό καθεστώς που συνεχίζουν να βιώνουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Louis Zante Beach», παρά τις παρεμβάσεις τους, καταγγέλλουν οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού σε κοινή του ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν, η πολυεθνική δεν εφαρμόζει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν καλύπτει ασφαλιστικά τους εργαζόμενους σε σχέση με τα πραγματικά ημερομίσθια. Προχωρά σε αυθαίρετες ποινές, σε υποχρεωτικά ρεπό, σε τρομοκρατικές απολύσεις. Στο όνομα του διευθυντικού δικαιώματος συμπεριφέρεται αυταρχικά και προσβλητικά απέναντι στους εργαζόμενους.

«Η κατάσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα, σημειώνουν οι διοικήσεις, της πολιτικής των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, η οποία αυξάνει τον πλούτο και τα κέρδη των ξενοδόχων, καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα, τορπιλίζει και υπονομεύει τις κλαδικές συμβάσεις».

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το λόγο θα έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι» δηλώνουν ΕΚ και σωματείο και σημειώνουν: Ολοι αυτοί οι δήθεν προστάτες της ανάπτυξης του τουρισμού, της οικονομίας του νησιού, πρέπει να γνωρίζουν ότι τουρισμός και ανάπτυξη με μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις δεν μπορεί να υπάρξει.

Τέλος, καλούν τους αρμόδιους να παρέμβουν άμεσα για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, για να σταματήσει η παραβίαση των δικαιωμάτων των εργατοϋπαλλήλων και τους εργαζόμενους σε ταξική συσπείρωση και αγωνιστική ετοιμότητα για υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ