Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επικίνδυνη απελευθέρωση του ωραρίου

Την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και την εμφάνιση των αλυσίδων με φαρμακεία, αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο όνομα της συμβολής των φαρμακοποιών στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων, αποφασίστηκε -όπως αναφέρεται σε χτεσινό δελτίο Τύπου του ΦΣΑ- η προαιρετική λειτουργία των φαρμακείων το Σάββατο, στη διάρκεια των Αγώνων, και η επιμήκυνση των ωραρίων των φαρμακείων. Συγκεκριμένα τα ωράρια, που ισχύουν από χτες 2/8/04 και έως τις 4 Αυγούστου, διαμορφώνονται ως εξής: Τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι. Τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα φαρμακεία θα λειτουργούν από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ. Το Σάββατο τα φαρμακεία είναι προαιρετικά ανοιχτά από τις 8 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ.

Στην απόφαση αντιτάχτηκε η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών» τονίζοντας ότι με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων επιδιώκεται η απελευθέρωση του ωραρίου και η αφαίρεση κατακτημένων δικαιωμάτων. Ακόμα, ότι οι ανάγκες που θα προκύψουν μπορούν να καλυφθούν με συντεταγμένη αύξηση των εφημεριών των φαρμακείων σε κάθε περιοχή και ότι το προαιρετικό άνοιγμα του Σαββάτου αντίκειται στην ίδια τη φύση του φαρμακείου, που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ