Τετάρτη 31 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Μεταλλαγμένη» υποκρισία

Ανακοίνωση - καταγγελία της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

Την υποκριτική ευαισθησία του προέδρου της ΓΕΣΑΣΕ Στ. Κουρνιάκου, για το θέμα της εισαγωγής και ενδεχόμενης καλλιέργειας μεταλλαγμένου βαμβακόσπορου στη χώρα μας, αλλά και την επιχείρηση λασπολογίας που εξαπέλυσε σε βάρος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, καταγγέλλει η τελευταία σε ανακοίνωσή της.

Οπως τονίζει η ΠΑΣΕ: «Επιβεβαιώνοντας το ρόλο του για άλλη μια φορά ο εγκάθετος πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ και αποτυχημένος πρόεδρος της ΚΕΣΠΥ, προσπαθεί με υπονοούμενα να επιρρίψει ευθύνες και στην ΠΑΣΕ για το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζουν αυτή την περίοδο ορισμένοι κυβερνητικοί και μη παράγοντες, σε βάρος των βαμβακοκαλλιεργητών και της βαμβακοκαλλιέργειας της χώρας».

Στόχοι αυτής της προσπάθειας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της, είναι:

  • Η συγκάλυψη των αποκλειστικών ευθυνών του υπουργείου Γεωργίας και της κυβέρνησης που δεν πήραν έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα και δεν έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους για να προστατέψουν τη δυσφήμιση της βαμβακοκαλλιέργειας της χώρας μας, που προκαλείται από τη βάσιμη ή αβάσιμη και σκόπιμη φημολογία χρησιμοποίησης μεταλλαγμένων σπόρων.
  • Η συγκάλυψη της αποτυχημένης επιζήμιας και «παρά φύσει» ανάθεσης της εμπορίας των σπόρων της ΚΕΣΠΥ σε ιδιωτική εταιρία που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΣΠΥ, υλοποιώντας το νέο συνεταιριστικό νόμο της κυβέρνησης που προωθεί τη συνεργασία των συνεταιρισμών με το ιδιωτικό κεφάλαιο.
  • Η συγκάλυψη της ανικανότητας του προέδρου της ΚΕΣΠΥ να διοικήσει συνεταιριστικές οργανώσεις που επιβεβαιώνεται από τη χρεοκοπία όσων συνεταιριστικών οργανώσεων διοίκησε, αλλά και από τη δραματική συρρίκνωση της ΚΕΣΠΥ, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις της σε βαμβακόσπορο σποράς να περιοριστούν στους 380 τόνους.

Παράλληλα, η ΠΑΣΕ επισημαίνει: «Η χρονική σύμπτωση της βάσιμης ή αβάσιμης φημολογίας, που εξ αντικειμένου όμως δυσφημεί τη βαμβακοκαλλιέργεια της χώρας μας, με την αναθεώρηση προς το χειρότερο του κανονισμού για το βαμβάκι που συζητιέται αυτή την περίοδο στα όργανα της ΕΕ, προκαλεί εύλογη ανησυχία στους Ελληνες βαμβακοπαραγωγούς, καθώς επίσης οργή και αγανάκτηση προς τους φορείς που συντηρούν χωρίς να ξεκαθαρίζουν αυτή τη φημολογία».

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕ υπογραμμίζει: «Συνιστούμε στον κ. Κουρνιάκο, που παριστάνει τον πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ, να σταματήσει να παίζει το ρόλο του υπονομευτή, σε βάρος όσων αγωνίζονται για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των βαμβακοπαραγωγών και το μέλλον της βαμβακοκαλλιέργειας της χώρας μας». Εξάλλου, είναι γνωστό πως η πάγια θέση της ΠΑΣΕ ήταν και είναι η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα για να προστατέψει το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών, αλλά και τη βαμβακοκαλλιέργεια της χώρας μας. Γι' αυτό και στο θέμα που έχει προκύψει με το μεταλλαγμένο βαμβακόσπορο, ζητά από την κυβέρνηση «έστω και τώρα να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και με υπεύθυνο τρόπο να ενημερώσει δημόσια όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ύπαρξη ή μη πραγματικού προβλήματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» στη συρρίκνωση της βαμβακοκαλλιέργειας(2008-06-26 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τα χειρότερα(2000-10-13 00:00:00.0)
Προβλήματα από την εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων σπόρων(2000-09-28 00:00:00.0)
«Πράσινο φως» από την κυβέρνηση(2000-09-12 00:00:00.0)
Κυβερνητική «κουκούλα» με τις πλάτες της ΕΕ(2000-06-01 00:00:00.0)
Μεταλλαγμένη κοροϊδία(2000-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ