Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Μεταλλαγμένη κοροϊδία

Με διαβεβαιώσεις... Μπερνς και βεβαιώσεις εμπόρων - εισαγωγέων,  επιχειρεί να ξεπεράσει η κυβέρνηση το πρόβλημα που δημιουργείται από την εισαγωγή μεταλλαγμένων σπόρων βαμβακιού

Την «πάπια» κάνει, μπρος στα τερατώδη συμφέροντα των πολυεθνικών και τις αξιώσεις των ντόπιων μεγαλοεισαγωγέων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας στο ζήτημα της εισαγωγής μεταλλαγμένου βαμβακόσπορου, από τις ΗΠΑ.

Μετά το θόρυβο που ξεσηκώθηκε τους τελευταίους μήνες για εισαγωγή ποσοτήτων βαμβακόσπορου από τις ΗΠΑ, για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις σταυρογονιμοποιήσης με μεταλλαγμένα βαμβάκια, το υπουργείο Γεωργίας έβγαλε μια διαφορετική... ανακοίνωση: Δεν αναφέρεται τίποτα για ελέγχους και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας όπως γινόταν προεκλογικά, αλλά γίνεται γενικώς λόγος ότι οι συμβατικοί σπόροι των ποικιλιών που καλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας ενδέχεται να περιέχουν προσμείξεις από σπόρους τροποποιημένων ποικιλιών! Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι όμως ότι ο υπουργός Γεωργίας αντί να πάρει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα, πετάει το μπαλάκι στους βαμβακοπαραγωγούς και τους συστήνει, μέσω της ανακοίνωσής του, να ζητούν από τους προμηθευτές βεβαιώσεις ότι ο βαμβακόσπορος που προμηθεύονται δεν περιέχει καμία πρόσμειξη από γενετικά τροποποιημένους σπόρους!

Ομως ακόμα και από αυτή την «καμουφλαρισμένη» ανακοίνωση φαίνεται ότι ο υπουργός Γεωργίας έπεσε σε μια μικρή... αντίφαση, αφού ο ίδιος δήλωσε προχτές ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα. Πού το στήριξε αυτό; Στο ότι τον διαβεβαίωσε ο Μπερνς πως στις ΗΠΑ δεν καλλιεργείται μεταλλαγμένο βαμβάκι! Μόνο όμως που πρόκειται για ένα ακόμα επικίνδυνα «μεταλλαγμένο» ψέμα. Γιατί είναι πλέον γνωστό και αποδεδειγμένο ότι στις ΗΠΑ καλλιεργείται μεταλλαγμένο βαμβάκι και η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγωγών βαμβακόσπορου, εδώ και χρόνια, γίνεται από τη χώρα αυτή. Οσο για τους γνήσιους ελληνικούς βαμβακόσπορους αυτοί έχουν μπει στο... χρονοντούλαπο, κατόπιν των κερδοσκοπικών αξιώσεων των βιομηχανικών τεράτων των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ