Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ο ΑΣΟ δεν είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Τις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για διάλυση του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού (ΑΣΟ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καθώς, όπως επισημαίνει «έναν οργανισμό που τον έφτιαξαν οι σταφιδοπαραγωγοί με το προϊόν τους και τις εισφορές τους, τώρα η αντιλαϊκή κυβέρνηση τον "δωρίζει" λες και πρόκειται για τσιφλίκι της».

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Καταγγέλλουμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεθοδεύει τη διάλυση του ΑΣΟ, τη μετατροπή του σε ΑΕ και τελικά το ξεπούλημά του. Το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η απογραφή της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού ολοκληρώθηκε, ενώ βαίνει προς την ολοκλήρωσή της και η εκκαθάριση της κινητής». Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «θα εξυπηρετηθούν οι μεγαλέμποροι - μεταποιητές, που θα ελέγχουν την ΑΕ με τη βοήθεια και του νόμου της κυβέρνησης για τους συνεταιρισμούς. Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι της περιουσίας του ΑΣΟ - η οποία ανέρχεται σε 40 δισ. δρχ. (σε ομόλογα και ρευστό) και πάνω από 70 δισ. (τα ακίνητα) - θα πάει στα χέρια των ιδιωτών μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Απευθυνόμενη στην αγροτιά και το λαό του νομού, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «από τη στιγμή που το αίτημα των αγροτών είναι ο ΑΣΟ να παραμείνει συνεταιριστική οργάνωση, που θα τη διοικούν και θα την ελέγχουν οι αγρότες, δεν πρέπει να "πιάσει" η κυβερνητική προπαγάνδα ότι τάχα... ικανοποιείται αίτημα των σταφιδοπαραγωγών». Και καταλήγει: «Πρέπει να βγουν συμπεράσματα για το ρόλο όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων - οπαδών της ΟΝΕ και της ΕΕ, αλλά και για το ρόλο των ηγεσιών του αγροτικού - συνεταιριστικού κινήματος (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ κ.ο.κ)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ