Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΕΣΑΣΕ
Μοίρασαν τους νόθους τίτλους

Τους νόθους τίτλους τους μοίρασαν χτες, έπειτα από παρατεταμένο «σκυλοκαβγά», οι πράσινοι καρεκλοκένταυροι που προέκυψαν στο ΔΣ της ΓΕΣΑΣΕ, μετά το τελευταίο νόθο συνέδριο της Συνομοσπονδίας, που έγινε προ διμήνου.

Οι καρεκλοκένταυροι που κατέλαβαν τις θέσεις του ΔΣ της ΓΕΣΑΣΕ κατέληξαν χτες να εκλέξουν ένα νέο μονοπαραταξιακό προεδρείο, πετώντας απ' έξω τον εκπρόσωπο του ΣΥΝ. Εδειξαν, δηλαδή, ότι δε χρειάζονται πλέον «ροζ» άλλοθι στην εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής του δεύτερου κύματος εκσυγχρονισμού που επαγγέλλεται η νέα κυβέρνηση Σημίτη.

Οι πράσινοι καρεκλοκένταυροι της νέας νόθας διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ, αφού πήραν και το... πράσινο φως από τον τομέα αγροτικού του ΠΑΣΟΚ, έβγαλαν πρόεδρο της Συνομοσπονδίας τον Στ. Κουρνιάκο, βγάζοντας στην άκρη τον προηγούμενο πρόεδρο Χρ. Φάκα. Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν οι: Α` αντιπρόεδρος Αλ. Γιαζιτζόγλου, Β' αντιπρόεδρος Γ. Γωνιωτάκης, ταμίας Ν. Τσοπάνης και γενικός γραμματέας Στ. Φραγκιαδάκης.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο προηγούμενος γενικός γραμματέας της επίσης νόθας ηγεσίας της ΓΕΣΑΣΕ Τ. Πεβερέτος, που πρόσκειται στην παράταξη του ΣΥΝ, δήλωσε χτες ότι ο ίδιος αποχωρεί από τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας. Ωστόσο, επιφυλάχτηκε για τη στάση που θα κρατήσει η παράταξη του ΣΥΝ (Αγροτική Αυτόνομη Συσπείρωση), αναφέροντας πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της επόμενης βδομάδας.

Η χτεσινή εξέλιξη έρχεται να συμπληρώσει το φιάσκο που ξεκίνησε από το 6ο συνέδριο της ΓΕΣΑΣΕ και να δείξει πεντακάθαρα ότι οι αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται μόνο για τη διατήρηση μιας απατηλής σφραγίδας και όχι για την προάσπιση των συμφερόντων των αγροτών. Το φαινόμενο της εκφυλιστικής πορείας της ΓΕΣΑΣΕ και το όργιο νοθείας για την εκλογή αντιπροσώπων στα τρία τελευταία συνέδρια της Συνομοσπονδίας έχει επανειλημμένα καταγγείλει η Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα, που δε δέχτηκε να τα νομιμοποιήσει και αποχώρησε ζητώντας σταθερά τη διενέργεια γνήσιων και δημοκρατικών εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ