Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές περιπλανήσεις

Εργο του Γ. Μόραλη
Εργο του Γ. Μόραλη
Με ομαδική έκθεση σημαντικών εικαστικών δημιουργών, αναβιώνει ο θεσμός των αφιερωμάτων σε εικαστικούς καλλιτέχνες, που διοργανώνει η γκαλερί της «Ερσης» στον πύργο Μαρκέλλου στην Αίγινα. Στη φετινή παρουσίαση, που ξεκινά σήμερα (8 μ.μ.), εκτίθενται ζωγραφικές και γλυπτικές δημιουργίες των: Κ. Ανδρέου, Σ. Βασιλείου, Α. Βουρλούμη, Κ. Δικέφαλου, Ν. Εγγονόπουλου, Ν. Κυριακόπουλου, Γ. Μόραλη, Ν. Νικολάου, Θ. Παπαγιάννη, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλου, Π. Σάμιου, Ν. Στεφάνου, Γ. Ψυχοπαίδη κ.ά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5/8.

Πρωτότυπα μικρογλυπτά, μικρά έργα τέχνης από χρυσό, λευκόχρυσο και ασήμι, δημιουργίες του αργυροχρυσοχόου καλλιτέχνη Σάββα Δήμου, περιλαμβάνει η έκθεση, που εγκαινιάζεται, αύριο, στο Βιομηχανικό Μουσείο Σύρου. Στο χώρο της έκθεσης, παράλληλα με την παρουσίαση των έργων και των σχεδίων, ο καλλιτέχνης θα μυήσει το κοινό στη διαδικασία της δημιουργίας, από τη στιγμή που γεννιέται μια ιδέα έως τη στιγμή που θα υλοποιηθεί σε κόσμημα.

Εκθεση ζωγραφικής της Ισιδώρας Ντούρου, με τίτλο «Ανθρωποι - Δέντρα» φιλοξενείται (έως 17/8) στο Μπατσί της Ανδρου.

Ο εκθεσιακός χώρος «Artower Agora» «ταξιδεύει για τέταρτο καλοκαίρι στις Σπέτσες και εκθέτει, στο ξενοδοχείο «Roumani» (Ντάπια), αντιπροσωπευτικά ζωγραφικά και γλυπτικά έργα συνεργατών καλλιτεχνών του. Εως τις 30/10 εκτίθενται δημιουργίες εμπνευσμένες από την ελληνική φύση και την ελληνική μυθολογία. Στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου φιλοξενούνται γλυπτά του Αριστείδη Πατσόγλου, ενώ στους εσωτερικούς χώρους, ζωγραφικά έργα των: Αλέξη Αυλάμη, Μάρκου Βενιού, Αννας Γρηγόρα, Ράνιας Κορομηλά, Μιρέλλας Διαμαντή, Ιωάννας Φωτάκη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ