Σάββατο 30 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ - ΗΠΑ
Αντεγκλήσεις

ΤΜΠΙΛΙΣΙ - ΜΟΣΧΑ.--

Αντεγκλήσεις μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας προκάλεσε χτες για άλλη μια φορά η καθυστερούμενη εφαρμογή της συμφωνίας αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τις βάσεις που διατηρούν στη χώρα. Χτες, η υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Σαλώμη Ζουραμπισβίλι δήλωσε ότι η ηγεσία της χώρας «ενδιαφέρεται εντόνως για την απόσυρση (σ.σ. το κλείσιμο) των ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στο Μπατούμι και το Αχαλκακάκι όπως προβλέπουν οι διμερείς συμφωνίες» - σχολιάζοντας τις ρωσικές διαμαρτυρίες ότι εμποδίζεται η μεταφορά του ρωσικού εξοπλισμού.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες που μετέδιδε το αμερικανικό «Radio Free Europe/Radio Liberty» ανέφεραν ότι υπάρχουν υπόνοιες πως ο στρατός της Γεωργίας ίσως ετοιμάζεται να επέμβει στη Νότια Οσετία για να καταστείλει οριστικά την προσπάθεια αυτονόμησής της, παρά τη δέσμευση του Μιχαήλ Σαακασβίλι να παρέχει στην περιοχή «την ευρύτερη δυνατή αυτονομία».

  • Εντονες διαμαρτυρίες και την αγανάκτησή της στη διπλωματία των ΗΠΑ εξέφρασε χτες η Μόσχα, λόγω της προβολής αυτήν τη βδομάδα συνέντευξης του Σάμιλ Μπασάγεφ - του Τσετσένου αυτονομιστή που δηλώνει υπερηφάνως «τρομοκράτης» και του αποδίδεται η ευθύνη για τη σφαγή στο Μπεσλάν - από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ