Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές

Φωτιές σε Ιθάκη, Νευροκόπι και Αιτωλοακαρνανία. Μεγάλες καταστροφές στο Ηράκλειο της Κρήτης

Σε Ιθάκη, Νευροκόπι Δράμας και Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας μαίνονταν μέχρι αργά χτες το βράδυ, πυρκαγιές, που ξέσπασαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, καίγοντας πουρνάρια και θάμνους.

Συγκεκριμένα, στην Ιθάκη τρία οχήματα με 10 άνδρες και 2 ελικόπτερα, έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ στην περιοχή Χρυσοβίτσα στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και δύο αεροσκάφη προσπαθούσαν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Παράλληλα, στην περιοχή Τσολιάς της Κοινότητας Κατάφυτου στο Νευροκόπι, ξέσπασε πυρκαγιά στη 1 το μεσημέρι, σε δύσβατη δασική περιοχή. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα σημείο που δεν είναι προσβάσιμο με όχημα και έτσι 25 πυροσβέστες, εκ των οποίων πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων, και ένα αεροσκάφος λάμβαναν μέρος στο έργο της κατάσβεσής της.

Από την άλλη, οι κάτοικοι των οικισμών Σίβα, Λίσταρο, Κουσέ στο Ηράκλειο Κρήτης μετρούσαν χτες τις καταστροφές που άφησε η πύρινη λαίλαπα της Τετάρτης. Από τη φωτιά, που σβήστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, κάηκαν περίπου 4.000 στρέμματα, από τα οποία τα 2.300 αγροτικές εκτάσεις και τα 1.700 χορτολιβαδικές. Μπορεί να μην κάηκαν σπίτια, αν και απειλήθηκαν οι παραπάνω περιοχές, καθώς και η Μονή Οδηγήτριας, όμως καταστράφηκαν ελαιοκαλλιέργειες, γεωτρήσεις, αρδευτικά δίκτυα, στάβλοι με ζώα, αρδευτικά δίκτυα και κυψέλες με μελίσσια. Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 50.000 καμένα ελαιόδεντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ