Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Καμιά εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες

Η παράταξη καταγγέλλει το μεθοδευμένο ξεπούλημα των υπηρεσιών σίτισης

Να μην επιτρέψουν καμία εκχώρηση υπηρεσιών και λειτουργιών του νοσοκομείου σε ιδιωτικές εταιρίες, να αντισταθούν στην ενορχηστρωμένη επιχείρηση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) Κρήτης και της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ), καλεί τους εργαζόμενους του νοσοκομείου με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων (ΑΣΥ) ΠΑΓΝΗ.

Η ΑΣΥ επισημαίνει ότι η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και της ΔΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, επιχειρούν συγκάλυψη των πολιτικών και διοικητικών ευθυνών τους, ρίχνοντας όλη την ευθύνη στους εργαζόμενους για τα πρόσφατα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και την κατάσταση στο χώρο διατροφής του νοσοκομείου. Και ψάχνουν δικαιολογίες για εκχώρηση και της σίτισης σε ιδιωτική εταιρία. Η παράταξη τονίζει ότι διοικήσεις και υπουργείο είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση στο χώρο διατροφής, για τις σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού, την εντατικοποίηση της εργασίας, την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας της εργασίας, που είχε σαν αποτέλεσμα δυο εργατικά ατυχήματα το τελευταίο διάστημα στο χώρο της λάντζας.

Την αγανάκτησή της εκφράζει η ΑΣΥ ΠΑΓΝΗ και για την απόφαση της διοίκησης της ΔΥΠΕ και του ΠΑΓΝΗ να προβούν σε ενορχηστρωμένη επίθεση και δυσφήμιση σε βάρος του σωματείου εργαζομένων για το κυλικείο του νοσοκομείου.

«Για τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, και το κυλικείο όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα του νοσοκομείου θεωρείται εμπορική - κερδοσκοπική. Δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα και οι χαμηλές τιμές για τους εργαζόμενους, τους ασθενείς και πολίτες, μονάχα πώς θα κερδοσκοπήσουν. Στόχος τους είναι να εκχωρήσουν και το κυλικείο σε ιδιώτες», υπογραμμίζει και καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν καμία εκχώρηση υπηρεσιών και λειτουργιών του νοσοκομείου σε ιδιωτικές εταιρίες.

Επίσης τους καλεί να καταδικάσουν την πολιτική των διοικήσεων ΠΑΓΝΗ, ΔΥΠΕ και υπουργείου Υγείας, που καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα, που δεν παίρνουν κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, που εκχωρούν και ξεπουλούν τα δημόσια νοσοκομεία στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Που εμπορευματοποιούν την Υγεία, που συνεχίζουν την επικίνδυνη λειτουργία του αποτεφρωτικού κλιβάνου και την τριτοκοσμική διαχείριση των αποβλήτων του νοσοκομείου, που δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ