Σάββατο 6 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ»
Αμερικανός ο «γαμπρός» της ΟΑ

Στα... Αμερικανάκια, αποφάσισε να παραδώσει, τελικά, η κυβέρνηση την «Ολυμπιακή Αεροπορία» με όση «προίκα» έχει απομείνει, μετά από την πολύχρονη διασπάθιση της περιουσίας και το μαρασμό στον οποίο οδήγησαν την ΟΑ οι επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Αργά χτες το απόγευμα, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Οικονομίας, ανακοίνωσε ξαφνικά πως «η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων σε συνέχεια της συνεδρίασης της 27/7/2005 με θέμα τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και έπειτα από εισήγηση του Συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου, προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005, στην έγκριση Μνημονίου Βασικών Θέσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του σχήματος "York Capital/Olympic Investors"».

Στην ουσία, δηλαδή, η κυβέρνηση γνωστοποίησε την απόφασή της να προχωρήσει «εδώ και τώρα» στο ξεπούλημα της Ολυμπιακής, παραδίδοντας έτσι τον μέχρι χτες «εθνικό αερομεταφορέα» στους Αμερικανούς.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, «η υπογραφή του Μνημονίου δρομολογεί την πώληση της εταιρείας, που όμως εξακολουθεί να εξαρτάται από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Με απλά λόγια, το οριστικό πέρασμα της Ολυμπιακής, κάτω από τον έλεγχο αμερικανικής εταιρίας «York Capital/Olympic Investors» είναι θέμα χρόνου. Απλά, η κυβέρνηση της ΝΔ, περιμένει το τελικό «ΟΚ» από το διευθυντήριο των Βρυξελλών, καθώς χρειάζεται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ