Σάββατο 6 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Για... καθυστέρηση κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ!

Για «καθυστέρηση» στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κατηγόρησε προχτές το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση της ΝΔ. Η παράδοση λοιπόν των δημοσίων έργων και υπηρεσιών στο μεγάλο κεφάλαιο έγινε, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «με καθυστέρηση 17 μηνών»(!!) όπως είπε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ν. Αθανασάκης.

Να σημειωθεί, ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το χορό των αποικιοκρατικών συμπράξεων με τους ιδιώτες, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας. Εργα εκατομμυρίων ευρώ δόθηκαν στους ιδιώτες. Ο ελληνικός λαός τα χρυσοπλήρωσε και μετά την αποπεράτωσή τους τα ξαναπληρώνει για να τα χρησιμοποιήσει. Ομως για το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ν. Αθανασάκη, οι συγκεκριμένες συμπράξεις αποτελούν «επιτυχία»! Μάλιστα ο ίδιος δε δίστασε να φέρει για παράδειγμα τη σύμπραξη για την Αττική Οδό, ισχυριζόμενος ότι απέδειξε ότι «είναι ένα σύστημα που μπορεί να αποδώσει θετικά, εφόσον νομοθετηθεί σωστά και εφαρμοστεί σωστά»!

Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο της κυβέρνησης στην εφαρμογή μιας πολιτικής που μεγιστοποιεί τα κέρδη των κεφαλαιούχων, στήριξε και την ένταξη των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτών - που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο - και στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας. Χωρίς προσχήματα και ντροπές, για το ΠΑΣΟΚ - όπως είπε ο Ν. Αθανασάκης - υπάρχει η «δυνατότητα να υπάρξουν συγκεκριμένες συνέργειες» και σ' αυτούς τους τομείς... Βέβαια ο ίδιος εντελώς υποκριτικά πρόσθεσε, πως «δεν μπορεί να υπάρξει εκχώρηση σε ιδιώτες» αυτών των τομέων, γνωρίζοντας όμως εκ των προτέρων, ότι ούτε οι ιδιώτες διεκδικούν την πλήρη εκχώρησή τους, γιατί μια τέτοια κίνηση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους!

  • Τη «ριζική αντίθεσή του» στο νομοσχέδιο εξέφρασε ο ΣΥΝ με δήλωση του μέλους της ΠΓ του, Π. Λαφαζάνη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη παράδοση του κράτους στους ιδιώτες, όπως ανοίγει ο δρόμος για ένα νέο καθεστώς έμμεσης φορολογίας, μέσω της οποίας οι πολίτες θα πληρώνουν διόδια για υπηρεσίες και υποδομές που μέχρι τώρα παρείχε το κράτος δωρεάν».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ