Παρασκευή 12 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Απαίτηση για άμεση απελευθέρωση

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση των πέντε Κουβανών αγωνιστών Ρενέ Γκονσάλες, Χεράρδο Ερνάντες Νορντέλο, Ραμόν Λαμπανίνιο, Αντόνιο Γκερέρο, Φερνάντο Γκονσάλες Γιορτ, που κρατούνται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, παραχώρησαν χτες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο του Καράκας, στο πλαίσιο του 16ου ΠΦΝΦ, ο πρόεδρος του κουβανικού Κοινοβουλίου, Ρικάρντο Αλαρκόν, καθώς και οι συγγενείς τους.

Η συνέντευξη άρχισε με τον Ρ. Αλαρκόν να δείχνει στους παραβρισκόμενους το έγγραφο σχετικά με την προχτεσινή απόφαση των τριών δικαστών στις ΗΠΑ (του εφετείου της Ατλάντα), οι οποίοι υποστηρίζουν την αθωότητα των πέντε Κουβανών. Παρέθεσε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ αναλυτικά όλα τα δικαστικά γεγονότα που έχουν προηγηθεί και αιτιολογούν αυτή τους την απόφαση, αφού τα υπάρχοντα στοιχεία δε συνηγορούν στην ενοχή για κατασκοπία των πέντε Κουβανών. Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι τρεις δικαστές, από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η στάση τους δέχονται συκοφαντικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς στη σφηκοφωλιά της αντικουβανικής μαφίας στο Μαϊάμι. Ο ομιλητής υπογράμμισε ότι οι δικαστές δεν έχουν δελεαστεί, ούτε χρηματιστεί, δεν είναι δηλαδή «βαλτοί» από την κουβανική κυβέρνηση, απλώς πρόκειται για αξιοπρεπείς και αδέκαστους ανθρώπους που δε θέλουν να καταδικάσουν πέντε αθώους.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο πρόεδρος του κουβανικού Κοινοβουλίου τόσο απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και στα ΜΜΕ παγκοσμίως. Τέλος, ο Ρ. Αλαρκόν ευχαρίστησε τις διεθνείς επιτροπές που έχουν ευαισθητοποιηθεί σχετικά με την υπόθεση της άδικης φυλάκισης και της απάνθρωπης μεταχείρισης των πέντε Κουβανών, που ακόμα και μετά την ανάκληση της απόφασης εξακολουθούν να κρατιούνται στις φυλακές των ΗΠΑ. Υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα, οι νέοι που συμμετέχουν στο 16ο ΠΦΝΦ, να μεταφέρουν στη χώρα τους όσα άκουσαν, και τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο να δώσουν την αρμόζουσα προσοχή και δημοσιότητα στο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ