Παρασκευή 19 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Οργανώνουν την πάλη τους

Από παλιότερη κινητοποίηση άνεργων ναυτεργατών έξω από τον «Οίκο του Ναύτου»
Από παλιότερη κινητοποίηση άνεργων ναυτεργατών έξω από τον «Οίκο του Ναύτου»
Πλατιά σύσκεψη για το σχεδιασμό της δράσης προκειμένου να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δικαίωμα στη δουλιά και αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των άνεργων ναυτεργατών, διοργανώνει στις 25 Αυγούστου και ώρα 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών.

Σε χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής εκτιμήθηκε ότι η ανεργία στον κλάδο των ναυτεργατών καλπάζει, ενώ οξύνεται η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας του. Η ανεργία στον κλάδο θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, με τον κύριο όγκο των ανέργων να προέρχεται από τα επιβατηγά πλοία, μετά και τις απειλές των εφοπλιστών να παροπλίσουν τα «ασύμφορα» για τα κέρδη τους πλοία. Στην ποντοπόρα ναυτιλία οι εφοπλιστές πιέζουν να καταργηθεί στα υπό ελληνική σημαία η υποχρέωσή τους να απασχολούν Ελληνες ναυτεργάτες.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Επιτροπής με συγκεκριμένες προτάσεις για τα άμεσα προβλήματα των ανέργων, η κοροϊδία και η παραπλάνηση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που σκόπιμα σερβίρει η πολιτική του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Μάλιστα, σε χτεσινή προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής με τον υπουργό, ο τελευταίος «κρύφτηκε» μπροστά στην αγανάκτηση των ανέργων.

«Το μήνυμα που στέλνουμε - τονίζει η Επιτροπή σε χτεσινή της ανακοίνωση - στο ΥΕΝ και τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΝΟ είναι ότι θα τους γίνουμε εφιάλτης. Στο κοινωνικό περιθώριο που θέλουν να μας στείλουν, εμείς θα αντιτάξουμε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με τις διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", αλλά και τη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων του εργατικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ