Παρασκευή 19 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τα κυβερνητικά ψευδολογήματα θα πάρουν απάντηση

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Απασχόλησης στο νησί

«Οι εξαγγελίες του υπουργού Απασχόλησης αποτελούν σταγόνα που δεν είναι ικανή να σβήσει τη "φωτιά" της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς σε ολομέτωπη επίθεση κατά των λαϊκών καταχτήσεων».

Αυτά σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σχετικά με την επίσκεψη του Π. Παναγιωτόπουλου στο νησί την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Απασχόλησης αναλώθηκε δημαγωγικά σε μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία, σχετικά με την ανέγερση εργατικών κατοικιών, τη στελέχωση υπηρεσιών της Κέρκυρας, την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, κ.ά.

«Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά το επόμενο διάστημα η επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ θα ενταθεί», τονίζει η ΝΕ Κέρκυρας, και προειδοποιεί τους εργαζόμενους ότι «η κατάσταση στους χώρους δουλιάς, η ζωή των εργαζομένων θα γίνει ακόμη πιο ανυπόφορη. Η αντεργατική πολιτική, τα αντεργατικά μέτρα χτυπούν ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους, υπονομεύουν το μέλλον τους, τους στερούν το δικαίωμα να δημιουργήσουν οικογένεια, βάζουν αξεπέραστα εμπόδια στα νέα ζευγάρια».

«Οι εργάτες και οι εργάτριες δεν μπορούν να αποδεχτούν τα αντεργατικά μέτρα, τον εργασιακό μεσαίωνα στο όνομα δήθεν της απασχόλησης. Δεν μπορούν να πουν "σφάξε με αγά μου να αγιάσω". Τα κυβερνητικά ψευδολογήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά», τονίζει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

«Ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση αυτής της ολομέτωπης επίθεσης είναι η οργάνωση στα συνδικάτα, στους χώρους δουλιάς, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, του ταξικού-αγωνιστικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, με την καταδίκη του δικομματισμού, την ενίσχυση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, θα δώσει πνοή στο κίνημα και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, ικανής όχι μόνο να βάζει εμπόδια στην εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και να την ανατρέψει μαζί με τους φορείς της ανοίγοντας το δρόμο σε μια άλλη εξουσία, τη λαϊκή εξουσία», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ