Παρασκευή 19 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ενοχλεί η δράση του ΠΑΜΕ

Προκαλούν οι εργοδότες στην προσπάθειά τους να απομονώσουν τους εργαζόμενους από τις ταξικές δυνάμεις

Αλλο ένα κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων καταγράφηκε στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «ΑΤΤΙΚΑ», με «πρωταγωνιστή» τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Λευτέρη Νικόπουλο.

Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ο επιχειρηματίας, ενοχλημένος απ' τις αποκαλύψεις του ΠΑΜΕ για τις παρανομίες του σε βάρος των εργαζομένων, επιστράτευσε τις ύβρεις και τις απειλές κατά συνδικαλιστών που επισκέφτηκαν πριν από λίγες μέρες το ξενοδοχείο, απαγορεύοντάς τους να ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Την ίδια τακτική συνέχισε ο επιχειρηματίας και προχτές Τετάρτη 17 Αυγούστου κατά του μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και στελέχους του ΠΑΜΕ Στ. Πελάη, όταν ο τελευταίος ήταν παρών (όπως δικαιούται από το νόμο) στον έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας στο ξενοδοχείο.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, παρουσία των δύο Επιθεωρητών Εργασίας, απείλησε τον συνδικαλιστή λέγοντας προς τους επιθεωρητές «την επόμενη φορά που θα έρθει αυτός στο ξενοδοχείο δεν εγγυώμαι για τη σωματική του ακεραιότητα» και στη συνέχεια χρησιμοποίησε εναντίον του απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Την ίδια αντιμετώπιση είχε και το συνδικαλιστικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε το «ΑΤΤΙΚΑ» πριν από λίγες μέρες.

Το ΠΑΜΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στα δικά τους χέρια και να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες στους χώρους εργασίας. «Μόνο με το δικό τους καθημερινό αγώνα οι εργαζόμενοι μπορούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και να τα διευρύνουν. Γι' αυτό απαιτείται ενεργός συμμετοχή στο σωματείο, αλλαγή συσχετισμού δύναμης σε αυτό με αποδυνάμωση των συμβιβασμένων συνδικαλιστών και ενίσχυση του ταξικού - αγωνιστικού πόλου του ΠΑΜΕ. Αλλά και καταδίκη των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που με τις πολιτικές τους υποστηρίζουν τη μεγαλοεργοδοσία, την ενισχύουν και την οπλίζουν, ώστε να προχωρεί στις καταγραμμένες εργοδοτικές αυθαιρεσίες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν την Τρίτη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας (2015-08-06 00:00:00.0)
Η «ανταγωνιστικότητα» ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία (2009-10-08 00:00:00.0)
Στο κενό η επιχείρηση τρομοκράτησης (2009-07-21 00:00:00.0)
Τετράωρες στάσεις εργασίας (2004-08-20 00:00:00.0)
Οι «συνοδοιπόροι» του υπουργού (2004-05-04 00:00:00.0)
Απαράδεκτη απόλυση συνδικαλίστριας (2001-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ