Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι Πρέσπες τιμούν τον Μίκη

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη θα «πλημμυρίσει» απόψε το βράδυ τις Πρέσπες, όπου η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα συνοδεύσει την Νένα Βενετσάνου, την Σόνια Θεοδωρίδου, τον Δημήτρη Μπάση και τον Γιώργο Θεοδωράκη σε μια αναδρομή στο έργο του συνθέτη, από τα λαϊκά του τραγούδια μέχρι τις μπαλάντες.

Οι Πρέσπες είναι ο τρίτος «σταθμός» της μικρής περιοδείας της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στη Β. Ελλάδα, που ξεκίνησε από το Σουφλί, πέρασε στα Γιάννενα και μετά τις Πρέσπες θα ακολουθήσουν τα Γιαννιτσά (24/8) με κατάληξη την Βέροια (25/8), με αφορμή τα 80χρονα του μεγάλου δημιουργού. Εκτός των παραπάνω ερμηνευτών συμμετέχουν η Γλυκερία και η Μαριλένα Λευκιμιάτη.

Εξάλλου, στις 7,8 και 9 Σεπτέμβρη οι Δήμοι Χίου (τόπος γέννησης του συνθέτη) και Τσεσμέ (τόπος γέννησης της μητέρας του) διοργανώνουν κοινές εκδηλώσεις προς τιμήν του δημιουργού. Στις 7/9 στο Τσεσμέ θα γίνει συναυλία του Ζ. Λιβανελί και της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», στις 8/9 η συναυλία του Λιβανελί θα επαναληφθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου μετά από παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού για τη ζωή και το έργο του συνθέτη και στις 9/9 θα γίνει συναυλία της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ