Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον Βασίλη Βαφέα

Αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του Βασίλη Βαφέα οργανώνει ο Δημοτικός Κινηματογράφος Ν. Σμύρνης («Cine Αλσος») από αύριο μέχρι και την Κυριακή 28 Αυγούστου. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν οι ταινίες: Αύριο: «Κοσμικό Ανατομείο» (1993) Παίζουν: Γρηγόρης Σεμιτέκολο, Νεφέλη Ανθοπούλου και κάτοικοι του λιμανιού του Καρλοβάσου της Σάμου.

Την Πέμπτη: «Ρεπό» (1982) Παίζουν: Πέτρος Ζαρκάδης, Αννα Μακράκη, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Υφάντης, Μηνάς Χατζησάββας, Αννα Μιχαλιτσιάνου.

Την Παρασκευή: «120 Ντεσιμπέλ» (1987) Παίζουν: Χάρης Σώζος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Αθηνά Τσιλύρα, Ανέζα Παπαδοπούλου, Τάσος Υφάντης, Αλκης Παναγιωτίδης.

Το Σάββατο: «Κάθε Σάββατο» (1999). Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Νίκος Πουρσανίδης, Αννα Μακράκη, Ελευθερία Βιδάκη, Ναταλία Καποδίστρια, Πέρης Καρακωνσταντόγλου.

Και την Κυριακή: «Ο Ερωτας του Οδυσσέα» (1984). Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Κατερίνα Ροδίου, Χαρά Αγγελούση, Γιάννης Γκούμας, Εύα Μουστάκα.

Στο πρόγραμμα του κινηματογράφου «CineΑλσος» γράφεται μεταξύ άλλων για τον Βασίλη Βαφέα: «Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια το 1944, Αιγυπτιώτης, άνθρωπος ...ανοιχτών οριζόντων. Γι' αυτό, ίσως, και η κινηματογραφική ματιά του, που χαρακτηρίζεται από το χιούμορ και την οξυδέρκεια, έδωσε μια διαφορετικού είδους -και ποιότητας - κωμωδία, για τα ελληνικά δεδομένα, που καταπιάνεται με την ανθρώπινη συμπεριφορά και τις ανθρώπινες σχέσεις με παρατηρητικότητα, λεπτή ειρωνεία και γούστο. Ηδη από τις πρώτες του μικρού μήκους ταινίες είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την ανθρώπινη συμπεριφορά. Αυτό θα συνεχιστεί και στις επόμενες, μεγάλου μήκους ταινίες του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ