Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Λίμνη των Κύκνων» από την Οδησσό

Το Μπαλέτο της Κρατικής Οπερας Οδησσού, σε συνεργασία με το θέατρο «Κόρονετ», παρουσιάζει τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι σε δήμους της Αθήνας, από σήμερα μέχρι 4 Σεπτέμβρη. Στο κλασικό μπαλέτο, σε χορογραφία των Πετιπά και Ιβάνοφ, πρωταγωνιστούν η Μαργαρίτα Καμίς και ο Ανδρέι Λιτβίνοφ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Θέατρο «Πέτρα» Πετρούπολης (αύριο). Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», Αιγάλεω (1/9). Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου (2/9). «Κατράκειο» Νίκαιας (3/9). Θέατρο Αλσους, Ηλιούπολη (4/9). Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ. Γενική είσοδος 25 ευρώ, παιδικά-φοιτητικά 20 ευρώ.

Το Κρατικό Μπαλέτο της Οπερας Οδησσού φημίζεται για τη σημαντική καλλιτεχνική του πορεία, έχοντας στο δυναμικό του πενήντα διακεκριμένους χορευτές και παραστάσεις κλασικών έργων (λ.χ. «Η ωραία κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Κάρμεν» κ.ά) στη Ρωσία και το εξωτερικό.

Η «Λίμνη των Κύκνων» διαδραματίζεται στη μεσαιωνική Γερμανία. Η βασίλισσα των κύκνων, Οντέτ, καταδικασμένη να είναι την ημέρα κύκνος και τη νύχτα άνθρωπος, από τον κακό μάγο Φον Ρόντμπαρτ. Λύση στα μάγια μπορεί να δώσει μόνο ο όρκος αιώνιας αγάπης ενός άντρα. Ο πρίγκιπας Ζίγκφριντ την ερωτεύεται, αλλά ο μάγος τον ξεγελά και τον βάζει να κάνει πρόταση γάμου στην κόρη του. Τελικά ανακαλύπτει το λάθος του, μάχεται και νικά το μάγο και λύνονται τα μάγια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ