Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Ενισχύστε τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου

Σε Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον κ. υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος ζητούν την άμεση οικονομική ενίσχυση του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου. Αναλυτικά η Ερώτηση αναφέρει:

«Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια ζωής και δράσης στα αθλητικά δρώμενα του Νομού Μαγνησίας και της χώρας. Εχει καταξιωθεί στην κοινωνία της Μαγνησίας για την πληθώρα των αθλητικών, πολιτιστικών και παιδαγωγικών του προσφορών και παρεμβάσεων στη νεολαία του νομού και όχι μόνο. Ανέδειξε πρωταθλητές, που εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και διεθνείς αγώνες στη χιονοδρομία (καταβάσεις, δρόμοι αντοχής, χιονοσανίδα, δίαθλο), ορειβασία -αγωνιστική αναρρίχηση και σπηλαιολογία κτλ. Εχει 400 τακτικά μέλη. Οι ασκούμενοι αθλητές του ξεπερνούν τους 150, ενώ στα τμήματα υποδομής υπάρχουν περίπου 150 παιδιά. Ο αυξανόμενος αριθμός των παιδιών σ' όλα τα τμήματα, εκτός των άλλων, ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων για υλικοτεχνική υποστήριξη που ξεπερνούν κατά πολύ τα οικονομικά περιθώρια του Συλλόγου. Παράλληλα, φέτος, καλείται ο Σύλλογος να προετοιμάσει 4 αθλητές του για τη Χειμερινή Ολυμπιάδα, που θα γίνει στο Τορίνο το Φλεβάρη του 2006 και άλλους 6 αθλητές που διεκδικούν φέτος τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα Νέων που θα γίνει στη Χάκα της Ισπανίας το 2007. Επιπλέον, ο Σύλλογος καλείται να διοργανώσει διεθνή αγώνα χιονοδρομίας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου το Μάρτη του 2006 και 2 Πανελληνίων Πρωταθλημάτων τη φετινή σεζόν. Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι το κράτος πρέπει να στηρίξει από κάθε άποψη - και πρώτ' απ' όλα οικονομικά - την πολυσήμαντη αθλητική, πολιτιστική και παιδαγωγική δραστηριότητα του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, ώστε αυτή να συνεχιστεί απρόσκοπτα, εξασφαλίζοντας την αναγκαία υποδομή, τόσο σε εξοπλισμό, όσο και σε έμψυχο δυναμικό (προπονητές κτλ.), καθώς και τη λειτουργία του.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η Κυβέρνηση και πότε, ώστε να ενισχυθεί και οικονομικά ο Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το δημιουργικό του έργο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ