Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Πληθαίνουν τα μηνύματα αντίστασης από τους χώρους δουλιάς

Οι καθημερινές περιοδείες των στελεχών του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να αντιπαλέψουν στο δρόμο την επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου

Από την περσινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη ΔΕΘ
Από την περσινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη ΔΕΘ
Μέρα με τη μέρα, ολοένα και περισσότεροι εργάτες και υπάλληλοι ετοιμάζονται να πάρουν τη θέση τους στο πλάι των ταξικών δυνάμεων, στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ στις 10 του Σεπτέμβρη και θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα από την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν δυναμική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους από το ενιαίο μέτωπο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, αλλά και στη συναινετική τακτική της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος, που υποβοηθά με τη στάση της την κλιμάκωση της αντεργατικής επέλασης.

Μέσα από τις καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές των πόλεων και των χωριών, αναδεικνύεται πως στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο εργαζόμενος λαός θα κάνει τις δικές του εξαγγελίες, κόντρα στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για συνέχιση της φτώχειας, της ανεργίας και της έντασης της εκμετάλλευσης. Με παντιέρα το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, θα προβάλει αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες του.

Αυτό το κλίμα επιβεβαιώθηκε και χτες, στις εξορμήσεις στελεχών του ΠΑΜΕ στους εμποροϋπαλλήλους των σούπερ μάρκετ της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στους υπαλλήλους του Ιδρύματος «Αγιος Στυλιανός» και στους βιομηχανικούς εργάτες της ΖΗΜΕΝΣ, της ΦΙΛΚΕΡΑΜ και της ΠΕΒΠΣΑ.

Μέσα από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΠΕΒΠΣΑ αποκαλύφθηκε η εργασιακή ανασφάλεια για το χειμώνα που έρχεται. Οπως είπαν, μετά την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, μπροστά τους βρίσκεται και η ένταση της επίθεσης στο ήδη πενιχρό τους εισόδημα. Και όσο αυτή η επίθεση μένει αναπάντητη, τόσο θα μεγαλώνει. Γι' αυτό σήμερα προβάλλει ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη οι εργαζόμενοι να κάνουν υπόθεση της πάλης τους το πλαίσιο αιτημάτων που καταθέτει το ΠΑΜΕ, να προσανατολίσουν ταξικά τον αγώνα τους, βάζοντας στο επίκεντρο την αντιπαράθεση με την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θ. Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Σήμερα περιοδείες προγραμματίζονται στη Δημοτική Επιχείρηση Καλαμαριάς και στην ΕΥΑΘ, καθώς και στα εργοστάσια ΕΛΠΕ, ΒΙΤΡΟΥΒΙΤ, «Ευθυμιάδης», ΚΑΡΤΟΝΠΑΚ, TOSOH. Επίσης, εξορμήσεις θα γίνουν στα καταστήματα Τριανδρίας, Τούμπας και στα πολυκαταστήματα ΚΑΡΦΟΥΡ - Μαρινόπουλος.

Η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη απευθύνει η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, καθώς, όπως υπογραμμίζει, η επιτυχία των κινητοποιήσεων αλλά και του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στην Αθήνα τον Οκτώβρη «μπορεί να δώσει ώθηση στο κίνημα, να βάλει ακόμα πιο βαθιά τις βάσεις της ταξικής αντεπίθεσης».

«Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ - τονίζεται στο κάλεσμα - αποτελούν ουσιαστικά πολύτιμο σύμμαχο της κυβέρνησης. Δεν αμφισβητούν την ανάγκη να αυξήσει το κεφάλαιο την ανταγωνιστικότητά του, δηλαδή την κερδοφορία του. Και στη βάση αυτή διευκολύνουν με την τακτική τους το πέρασμα της αντεργατικής επίθεσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ