Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις

Με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, συνεχίζεται το καλοκαιρινό ταξίδι του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα κορυφωθεί στην Αθήνα, στις 15, 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια. Στο μεταξύ, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες είναι:

  • Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή

-- Στο Ναύπλιο, στην Ακροναυπλία, στις 7.00 μ.μ., (προσυγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 6.00 μ.μ.). Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ, μαρτυρίες από πολιτικούς κρατούμενους Ακροναυπλιώτες και αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο. Την Παρασκευή στο Βουλευτικό (πλ. Συντάγματος), στις 8.00 μ.μ., θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα προβληθεί ντοκιμαντέρ και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα. Στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο και έκθεση φωτογραφικού υλικού.

  • Αύριο Παρασκευή:

-- Στη Χαλκίδα, στο θέατρο Κωτσόπουλου, στις 8.30 μ.μ., για τους μαθητές της πόλης, με θέμα την εκπαίδευση.

  • Σάββατο 27 Αυγούστου:

-- Στην Κατερίνη, στις 8.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Πάρκου Κατερίνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ και συναυλίες ροκ, χιπ χοπ και ρεμπέτικα από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

-- Στο Κιλκίς, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από το μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ Νένα Νικοπολιτίδη και συναυλίες από νεανικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

-- Στη Ναύπακτο, στην Πλαζ, με θέμα: «60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση βιβλίου και συναυλίες με ερασιτεχνικά σχήματα.

  • Κυριακή 28 Αυγούστου:

-- Στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Το μέλλον μας δεν είναι ελαστικό. Διεκδικούμε μόρφωση, δουλιά, ζωή με δικαιώματα». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με τη Ρένα Τερζιβασιλειάδου, κοινωνιολόγο, και τον Γιώργο Κιόρογλου από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Ακόμα, μουσικές συναυλίες με νεανικά συγκροτήματα και προβολή ταινίας για μαθητές.

  • Τρίτη 31 Αυγούστου:

-- Στη Θεσσαλονίκη, στο Γεντί Κουλέ, στις 8 μ.μ., κεντρική προφεστιβαλική εκδήλωση των οργανώσεων Πόλης, Σπουδάζουσας και ΤΕΙ, αφιερωμένη στα 60 χρόνια Αντιφασιστικής Νίκης. Περιλαμβάνει καλλιτεχνική παρουσίαση όλου του έργου του Γιάννη Ρίτσου «Ρωμιοσύνη» από το συγκρότημα «Ι5» και συναυλία με επαναστατικά τραγούδια της Σοβιετικής Ενωσης από την Ανθή Τασιούλη και Συγκρότημα της ΚΝΕ. Θα υπάρχουν, επίσης, ειδικά αφιερώματα στην ιστορία του Γεντί Κουλέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ