Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Αντικειμενικές οι έρευνες, λέει ο Κύπριος πρόεδρος

Απερρίφθη από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, η απαίτηση των πολιτικών κομμάτων για τη σύσταση «ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής», η οποία θα κληθεί να διερευνήσει τυχόν ύπαρξη πολιτικών ευθυνών και τα αίτια της πτώσης του μοιραίου «Μπόινγκ».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν είναι θέμα της διεξαγόμενης έρευνας η ύπαρξη πολιτικών ευθυνών, ζήτησε να του εξηγήσει κάποιος τι εννοούν με τον όρο «πολιτικές ευθύνες», παρατηρώντας ότι «η φράση αυτή λέγεται πολύ από τον Τύπο». Ο Τ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας στην Κύπρο, που μπορεί να αμφισβητήσει είτε την αντικειμενικότητα των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ, είτε την απόλυτη θέληση της κυβέρνησης να διεξάγει την έρευνα σε βάθος, με αντικειμενικότητα και χωρίς κανέναν υπολογισμό ή σκοπιμότητα εναντίον κυβερνητικών υπαλλήλων, κυβερνητικών τμημάτων, ιδιωτών, εταιριών και οιουδήποτε εμπλέκεται».

Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ θα κάνουν δική τους ανεξάρτητη έρευνα, βάσει των εντολών που έχουν πάρει, καταγράφοντας τα επίπεδα των διαδικασιών και των μέτρων ασφαλείας των πτήσεων στην Πολιτική Αεροπορία, θα τα σχολιάσουν και θα επισημάνουν ενδεχόμενα κενά, ενώ με τα ίδια κριτήρια θα κρίνουν και την εφαρμογή των διαδικασιών στην επίμαχη πτήση. Ξεκαθάρισε ότι συμφέροντα ή κατοχή μετοχών, που ενδέχεται να αφορούν αξιωματούχους, υπουργούς, ή ακόμα και τον ίδιο δε θα επηρεάσουν τις έρευνες.

Σε συνάντησή του, χτες, με τους δύο εμπειρογνώμονες της γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια της Αεροπλοΐας, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν στη διάθεσή τους κάθε δυνατή διευκόλυνση και όσο χρειαστούν για την έρευνά τους.

Ο Κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Χάρης Θράσου, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση, σημείωσε ότι οι δύο εμπειρογνώμονες μπορούν «να έχουν συνάντηση με όποιον θελήσουν, συμπεριλαμβανομένων και των εκπροσώπων της εταιρίας "ΗΛΙΟΣ"». Σε «φιλοφρονητική» συνάντηση που είχε και ο ίδιος με τους εμπειρογνώμονες της ΕΕ, ανέφερε ότι θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα έγγραφα του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παζάρι με το βλέμμα σε αγωγούς και υδρογονάνθρακες (2016-12-23 00:00:00.0)
Προσπάθεια εφησυχασμού του λαού, ενώ εντείνονται οι επικίνδυνοι ανταγωνισμοί (2015-10-24 00:00:00.0)
Αρχισαν οι συνεδριάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής (2011-07-26 00:00:00.0)
Δυο κράτη θέλει η Τουρκία (2011-02-02 00:00:00.0)
Υποχρέωση της Τουρκίας η υπογραφή του Πρωτοκόλλου (2005-02-24 00:00:00.0)
"Αποστάσεις" Τσοχατζόπουλου; (1997-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ