Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Αποστάσεις" Τσοχατζόπουλου;

Αποστάσεις από τις διαφαινόμενες εξελίξεις εμφανίζεται να παίρνει ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος με δηλώσεις, που έκανε χτες μετά τη συνάντησή του στο υπουργείο Αμυνας με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας της Κύπρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς και ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης,καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ από κυπριακής πλευράς συμμετείχαν και ο υπουργός Αμυνας Κ. Ηλιάδης,καθώς και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Ν. Βορβολάκος.Αντικείμενο της συνάντησης, η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου και η προώθηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

Απαντώντας ο Α. Τσοχατζόπουλος σε ερώτηση σχετικά με το μορατόριουμ αναστολής των πτήσεων πάνω από την Κύπρο μαχητικών αεροσκαφών και τις σχετικές δηλώσεις του απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κ. Κάβανο, δήλωσε ότι δε σχολιάζει "τις οποιεσδήποτε απόψεις του οποιουδήποτε" και πρόσθεσε ότι για το θέμα έχουν τοποθετηθεί η Ελλάδα και η Κύπρος και επομένως δεν έχει να προσθέσει τίποτα επ' αυτού. Επανέλαβε δε ότι "δεν υπάρχει θέμα".

Στην ίδια λογική, όσον αφορά το μορατόριουμ, για τις πτήσεις στην Κύπρο κινήθηκε και ο Κύπριος υπουργός Αμυνας Κ. Ηλιάδης, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στη χρήση του όρου "μορατόριουμ", γιατί "εξισώνει μια παράνομη πτήση με μια νόμιμη". Ασαφείς ήταν οι απαντήσεις του σχετικά με την προετοιμασία της εγκατάστασης στην Κύπρο των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S - 300, αφού απέφυγε να απαντήσει αν μέσα στους 16 τουλάχιστον μήνες, που, όπως δηλώθηκε, θα προηγηθούν της εγκατάστασης των πυραύλων, θα πραγματοποιούν οι προβλεπόμενες προετοιμασίες. Επίσης δήλωσε ότι η εγκατάσταση των πυραύλων δε σχετίζεται με το στρατιωτικό διάλογο που έχει αρχίσει στην Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ