Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επικυρώθηκε η "συμφωνία κορυφής"

Επικυρώθηκαν χτες από την Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ τα όσα συμφωνήθηκαν για το συνέδριο μεταξύ των κορυφαίων στελεχών και μέσα στη βδομάδα αναλαμβάνει πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ο Γ. Ράλλης, ο οποίος μάλιστα θα εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Οπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο Μ. Εβερτ, το συνέδριο θα γίνει τελικά 21, 22 και 23 Μάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λίγες βδομάδες πριν το συνέδριο θα γίνουν οι διαδικασίες για την επιλογή των συνέδρων και η προεδρία του Γ. Ράλλη, όπως είπε ο Μ. Εβερτ, θα είναι ουσιαστική. Στην οργανωτική επιτροπή θα μετέχουν έξι κοινοβουλευτικά στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής και ο Γ. Ράλλης θα ορίσει ίσο αριθμό βουλευτών. Πριν τη συνεδρίαση, ο Γ. Σουφλιάς έστειλε ορισμένες παρατηρήσεις για τα διαδικαστικά του συνεδρίου και σύμφωνα με όσα είπε ο Μ. Εβερτ, οι παρατηρήσεις αυτές "ελήφθησαν υπ' όψιν".

Στο μεταξύ ο Στ. Μάνος,μέλος της ομάδας των τριών, μιλώντας σε εκδήλωση, παρουσία του Κ. Μητσοτάκη, του Γ. Σουφλιά και 25 βουλευτών της ΝΔ, είπε ότι η ΝΔ "δεν αρκεί να αλλάξει μόνο ηγεσία, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να αλλάξει και την πολιτική της φυσιογνωμία και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί".

Παρέμβαση έκανε χτες και ο Κ. Μητσοτάκης και με δηλώσεις του στο ΜΕΓΚΑ υπογράμμισε ότι ελπίζει πως όλα θα εξελιχθούν ομαλά στο συνέδριο, προβλέποντας ότι ο Γ. Σουφλιάς θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ. Ο πρώην πρωθυπουργός όμως δεν ξεκαθάρισε εάν ο ίδιος θα πάρει μέρος στο συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ