Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Την αποχώρηση των σοσιαλδημοκρατών από τη σερβική κυβέρνηση πρότεινε χτες ο Σέρβος πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα, λόγω των έντονων διαφωνιών τους στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας. Χτες, πάντως, ο υπουργός Εργασίας Σλόμπονταν Λάλοβιτς (στέλεχος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των σοσιαλδημοκρατών) επέλεξε τον υπουργικό θώκο, ανακοινώνοντας την παραίτησή του από το κόμμα...

ΣΚΟΠΙΑ.-- Οι αρχές της ΠΓΔΜ, απέσυραν τις κατηγορίες έναντι του πρώην οπλαρχηγού του UCK Αγκιμ Κρασνίτσι, που δρούσε ως επικεφαλής ένοπλης ομάδας 50 ανδρών στο χωριό Κόντοβο (10 χλμ από τα Σκόπια) όπου εμπόδιζε την είσοδο της αστυνομίας.

ΜΟΣΧΑ.-- Εκρηξη που οφείλεται μάλλον σε διαρροή μεθανίου σημειώθηκε χτες σε μεταλλωρυχείο στο Προκόπιεβσκ (δυτική Σιβηρία) με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός εργαζομένου και τον τραυματισμό άλλων τριών.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-- Ο Πρόεδρος της Σλοβακίας Ιβάν Γκασπάροβιτς, έπαυσε χτες από τα καθήκοντά του τον υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας Πάβολ Ρούσκο που είχε κατηγορηθεί για τη λήψη «δανείου» 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από επιχειρηματία.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις κοινότητες Σομάλι και Ορόμο πάνω σε εκτάσεις της νότιας και ανατολικής Αιθιοπίας (με σκοπό την αγροτική και κτηνοτροφική εκμετάλλευση) έχουν προκαλέσει, από τις αρχές του χρόνου, το θάνατο σε 73 και τον εκτοπισμό κάπου 85.000 άλλων από τις εστίες τους, ανακοίνωσαν χτες οι αρχές της χώρας, προσθέτοντας πως η «ένταση βαίνει προς εκτόνωση» λόγω της ανάπτυξης δυνάμεων του στρατού.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Η Ουγκάντα κήρυξε χτες ως ανεπιθύμητα πρόσωπα έξι Κογκολέζους που σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων της ΛΔ Κονγκό σχεδίαζαν την ανατροπή της κυβέρνησης του Κογκολέζου Προέδρου Τζόζεφ Καμπίλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ