Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΥΕ
Εκδήλωση για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη

Εκδήλωση με θέμα «Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, αιτίες, ο ρόλος της εργατικής τάξης», διοργανώνει η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ (οδός 3ης Σεπτεμβρίου 110), με αφορμή τη μαύρη επέτειο από την κήρυξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου την 1η Σεπτέμβρη 1939.

Στο κάλεσμα της ΠΕΔΥΕ υπό το σύνθημα «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», τονίζεται η ανάγκη «να εγκαταλείψουμε τις διαστρεβλώσεις, τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες», ιδιαίτερα σήμερα, που «η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, η διαπάλη για το μοίρασμα των αγορών είναι οι κύριες αιτίες πολέμου».

Επίσης υπογραμμίζεται: «Τα παγκόσμια γεγονότα των τελευταίων χρόνων και η επίθεση στους εργαζόμενους είναι αρκετά για να προκαλέσουν την οργή κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Παράλληλα με τη γενικευμένη επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα επιδιώκει η άρχουσα τάξη να χειραγωγήσει ιδεολογικά τους λαούς και να τους τρομοκρατήσει. Στην προσπάθεια αυτή το πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο καπηλεύεται ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της δράσης των λαών σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, την αντιφασιστική νίκη των λαών». Και σημειώνεται: «Ο αγώνας των λαών για καλύτερη ζωή και ειρήνη δεν είναι αγώνας για ένα "καλύτερο" καπιταλιστικό κόσμο αλλά είναι αγώνας για ένα κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο και δίχως ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για έναν κόσμο δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Η ΠΕΔΥΕ καλεί σε «δυναμική συσπείρωση και δράση στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα. Να ορθώσουμε μέτωπο στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και να βάλουμε βάσεις για ένα δίκαιο και ειρηνικό κόσμο. Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, την τρομοκρατία ενάντια σε λαούς, κινήματα, σε όσους αγωνίζονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ