Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Στηρίζει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις

Την πολιτική συγκατάθεση του ΠΑΣΟΚ στη συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων έδωσε χτες στην κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου, με την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνήλθε στο Λαύριο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να αναλώσει την ...κριτική του προς την κυβέρνηση στις διαχειριστικές ικανότητες, την ίδια στιγμή που ο Κ. Καραμανλής στο αντίστοιχο όργανο της ΝΔ εξήγγειλε, προχτές, νέα αντιλαϊκή επέλαση, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης την προώθηση και άλλων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος, επιχειρώντας να αναδείξει διαφορές ανάμεσα στο κόμμα του και στη ΝΔ, ανέφερε: «Εμείς δεν είμαστε μοιρολάτρες. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά»!

Στην ομιλία του ο Γ. Παπανδρέου, αποφεύγοντας να γίνει συγκεκριμένος, έκανε λόγο για «νέες θέσεις», τις οποίες έχει επεξεργαστεί το ΠΑΣΟΚ και θα γίνουν «αντικείμενο ενημέρωσης, συμμετοχής και διαβούλευσης με τον πολίτη»...

Ακριβώς πάνω σ' αυτή τη λογική, ανήγγειλε ως «πρώτο σταθμό» στην πορεία του ΠΑΣΟΚ την εκδήλωση που ετοιμάζει το κόμμα του για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σ' αυτή την εκδήλωση το ΠΑΣΟΚ θα τιμήσει τις «ρίζες του», τους ανθρώπους «που εκπροσωπούσαν και εκπροσωπούν τη γνήσια ψυχή του ΠΑΣΟΚ, που είναι η έννοια της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας, του αγώνα, της ανθρωπιάς, της έμπνευσης γύρω από την πολιτική».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ...ανακάλυψε επίσης «την εμφάνιση μιας νέας φτώχειας στην ελληνική κοινωνία», την οποία απέδωσε «στους απίστευτους χειρισμούς στην οικονομία». Βλέπουμε, είπε, «τη συμπίεση του εισοδήματος του εργαζόμενου λαού, την ακρίβεια, την ανεργία, βλέπουμε την έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για «απουσία θέλησης για διάλογο με τον εργαζόμενο, με το συνδικαλιστικό κίνημα, με το λαϊκό κίνημα».

Τοπική Αυτοδιοίκηση των «μεταρρυθμίσεων»

Ενόψει και των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ «θεωρεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση ακρογωνιαίο λίθο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων». Πρέπει, ανέφερε, «να αξιοποιήσουμε όλες τις τοπικές δυνάμεις, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε πραγματικά να μπορέσουμε να στηρίξουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση που θα έρθει όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση». Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μοχλό εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Επίσης, κατήγγειλε τη ΝΔ για παιχνίδια με την Αυτοδιοίκηση, αναφορικά με την πρότασή της για εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή με 42%, σημειώνοντας: «Ολη αυτή η συζήτηση δείχνει τη βαθιά ηττοπάθεια της ΝΔ απέναντι στον ελληνικό λαό».

Εξάλλου, στη χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η Μ. Δαμανάκη, στην τοποθέτησή της, ακολουθώντας τη γνωστή προεκλογική τακτική του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι το κόμμα της «πρέπει να κάνει επίθεση φιλίας σε ΚΚΕ και ΣΥΝ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ