Τρίτη 30 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφασιστική αντίδραση στη φασιστική πρόκληση

Ανακοίνωση της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, για την προετοιμαζόμενη σύναξη των νεοναζί της ΕΕ στο δάσος Καϊάφα, στην Ηλεία.

Την προγραμματιζόμενη να γίνει, από 16 έως 18 Σεπτέμβρη, σύναξη νεοναζιστών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο δάσος Καϊάφα στην Ηλεία καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και καλεί τους φορείς της περιοχής να απαντήσουν αγωνιστικά στην πρόκληση. Η σύναξή των νεοναζί, τονίζεται, εκτός των άλλων, ξαναφέρνει στη μνήμη τα φρικιαστικά εγκλήματα του φασισμού - ναζισμού και αποτελεί πρόκληση για τα δεκάδες εκατομμύρια των νεκρών, αναπήρων και τραυματιών - ανάμεσά τους των κομμουνιστών που έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο, και τη ζωή τους, για την αντιφασιστική νίκη των λαών. Και είναι διπλή πρόκληση, υπογραμμίζεται, σήμερα 60 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη στις 9 Μάη 1945, η κυβερνητική πολιτική που, σε πλήρη σύμπνοια με τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα συμβάλλει ενεργά στην κατευθυνόμενη παραχάραξη της ιστορίας για την αντιφασιστική νίκη και επιτρέπει την αναθάρρηση νεοναζιστικών οργανώσεων.

Οπαδός και συνεπέστατος εφαρμοστής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής στο Δήμο Ζαχάρως, σημειώνεται, είναι ο σημερινός Δήμαρχός της Πανταζής Χρονόπουλος ο οποίος συστήνει... «φρόνιμη απάθεια» και σιγοντάρει τους νεοναζί να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα τη νεοφασιστική εκδήλωσή τους, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κυβέρνηση, κόμματα, Νομάρχης και Δήμαρχοι της Ηλείας επιβάλλεται να τοποθετηθούν υπεύθυνα... Είναι καταδικαστέα η νεοφασιστική ιδεολογία και ανεπιθύμητοι οι νεοναζιστές στην Ηλεία.

Τέλος, η ΝΕ Ηλείας με την ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, κάθε Ηλείο προοδευτικό και δημοκράτη, μέσα από τους μαζικούς φορείς τους, να πουν ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στη νεοφασιστική πρόκληση και να εκφράσουν μαχητικά τη διαμαρτυρία τους κατά της νεοναζιστικής παρουσίας στην Ηλεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ