Τρίτη 30 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«ΟΧΙ» στις αερομεταφορές - εμπόρευμα

Σύσκεψη με εργαζόμενους του κλάδου διοργανώνουν την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη οι ταξικές δυνάμεις

Πρωτοβουλία για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων στις αερομεταφορές, ενάντια στην επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, για να σταματήσει κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των αερομεταφορών, αναλαμβάνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνει σύσκεψη στην οποία καλεί όλους τους εργαζόμενους στις αερομεταφορές την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ, στη Χαλκοκονδύλη 37 στον 2ο όροφο, αλλά και περιοδείες στους χώρους δουλιάς για την καλύτερη προετοιμασία της σύσκεψης.

«Το τελευταίο τραγικό ατύχημα με το κυπριακό αεροπλάνο και γενικότερα δείχνει ότι κέρδος και ασφάλεια, προστασία των εργαζομένων και φτηνά αεροπορικά εισιτήρια για το λαό δεν μπορούν να πάνε μαζί. Το κυνήγι του κέρδους έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων, την αφαίρεση των δικαιωμάτων, την τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, δεν υπάρχει σεβασμός της ανθρώπινης ζωής», υπογραμμίζει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση - πρόσκληση για τη σύσκεψη.

«Η κατάσταση για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους συνεχώς δυσκολεύει. Βασανίζονται οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες από τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ, του κεφαλαίου και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με το χτύπημα του σταθερού και ημερήσιου χρόνου, την απλήρωτη δουλιά, τα εξαντλητικά 10ωρα και 12ωρα. Η κυβέρνηση θα εξαγγείλει νέα αντιλαϊκά μέτρα, έχοντας τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, στη ΔΕΘ, όπως νέα αντιασφαλιστική επίθεση, ιδιωτικοποίηση αερομεταφορών, "Ολυμπιακής Αεροπορίας" (ΟΑ), Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κλπ. Ολα αυτά με στόχο την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, δηλαδή την αύξηση των κερδών», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Πρέπει να οργανώσουμε την αντίστασή μας μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και εργοδοσία, μπροστά στην προκλητική στάση τους που θέλουν ακόμα και τη ζωή μας θυσία στα κέρδη τους», υπογραμμίζει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις αερομεταφορές στη σύσκεψη «για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε γνώμες για το πώς θα οργανώσουμε την αντίστασή μας, μια και οι ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ ούτε θέλουν, ούτε έχουν κατά νου να οργανώσουν την αντίσταση και αντεπίθεση των εργαζομένων, γιατί συμφωνούν με τη λογική της ισχυρής οικονομίας, της ενίσχυσης των κερδών των επιχειρηματιών.

«Οι εργαζόμενοι - ξεκαθαρίζει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ - είμαστε απόλυτα αντίθετοι με κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης, που αφορά την ΥΠΑ, το αεροδρόμιο, την ΟΑ. Να σταματήσουν οι αερομεταφορές να είναι εμπόρευμα. Να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα ιδιωτική ή κρατική. Η ευθύνη των αερομεταφορών να ανήκει σε έναν ενιαίο κρατικό φορέα αερομεταφορών, να είναι κοινωνική ιδιοκτησία κάτω από εργατικό έλεγχο, στα πλαίσια μιας οικονομίας που θα λειτουργεί σε όφελος των εργαζομένων, του λαού συνολικότερα».

Για την καλύτερη προετοιμασία της σύσκεψης θα γίνουν περιοδείες της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ:

  • Αύριο Τετάρτη 31/8/2005 στην ΥΠΑ (Σπάτα)
  • Πέμπτη 1/9/2005 ΟΑ Ελληνικό (ΔΟΥ - Μ/Κ)
  • Παρασκευή 2/9/2005 «AEGEAN»
  • Κυριακή 4/9/2005 ΟΑ (αεροδρόμιο) και γραφεία όλων των εταιριών
  • Δευτέρα 5/9/2005 «GOLD - AIR», «SWISPORT»
  • Τρίτη 6/9/2005 ΟΑ (Τ/Δ, Αεροπλοΐα, Ιπτάμενοι)
  • Τετάρτη 7/9/2005 ΥΠΑ (Ελληνικό)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ