Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Τη στιγμή που οι μαθητές της Β` και Γ` Λυκείου, αλλά και οι καθηγητές που εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων επιδίδονται σε έναν εξεταστικό μαραθώνιο άνευ προηγουμένου, οι καθηγητές φέρνουν το υπουργείο Παιδείας μπροστά στις ευθύνες του.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου πραγματοποιούν σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στις πανελλαδικές εξετάσεις και ζητώντας να διασφαλιστούν εργασιακά οι καθηγητές. Παράλληλα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ της χώρας να επισκεφτούν τα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα, να συζητήσουν με τους καθηγητές τις εξελίξεις και να σταθούν στο πλευρό τους, διασφαλίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Βασικά αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης είναι να σταλεί άμεσα σε όλα τα σχολεία απόφαση καθορισμού των αποζημιώσεων των εμπλεκομένων στις γενικές εξετάσεις και στις πανελλαδικές Β` και Γ` Λυκείου, ικανοποιώντας προτάσεις που κατέθεσε η ΟΛΜΕ στην πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό. Επίσης, οι καθηγητές ζητούν να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των καθηγητών και να καταργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις της Β` και Γ` Λυκείου και να αποσυνδεθεί το Λύκειο από το σύστημα εισαγωγής στη Γ`βάθμια Εκπαίδευση.

Η ΟΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρεται στον εξεταστικό μαραθώνιο που βιώνουν οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων. Αναφέρεται επίσης στο αποτέλεσμα των συναντήσεων του ΔΣ της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Παιδείας, απ' όπου δεν προέκυψε ξεκάθαρη δέσμευση για αύξηση των αποζημιώσεων των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας πως οι αμοιβές παραμένουν καθηλωμένες στα επίπεδα του 1997. Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, «εκφράζοντας την αγανάκτηση όλων των συναδέλφων», οι καθηγητές υποχρεώνονται «ακόμα και παρά τη θέλησή τους» να δουλεύουν Σάββατα ως επιτηρητές, βαθμολογητές ή μέλη Λυκειακών Επιτροπών και τίθενται έτσι σε αμφισβήτηση εργασιακά τους δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ