Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέες πρυτανικές αρχές

Ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος αναδείχτηκε και πάλι πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στις εκλογές που έγιναν χτες για ανάδειξη νέας Πρυτανικής Αρχής.

Ο υποψήφιος συνδυασμός Θ. Ξανθόπουλου, Σ. Σιμόπουλου και Ανδ. Ανδρεόπουλου συγκέντρωσε 603 ψήφους. Ο συνδυασμός του Δημ. Κουτσούρη, με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τον Ι. Τσουδερό και Τ. Μωροπούλου συγκέντρωσε 204 ψήφους, ενώ υπήρξαν 82 λευκά και 10 άκυρα ψηφοδέλτια.

Σε επαναληπτική ψηφοφορία σήμερα προχωρά το Πανεπιστήμιο Αθήνας, καθώς στις χτεσινές εκλογές δεν επικράτησε κανένας από τους τέσσερις συνδυασμούς. Στη σημερινή ψηφοφορία θα συμμετάσχουν οι συνδυασμοί του Γ. Μπαμπινιώτη που χτες συγκέντρωσε 1.232 ψήφους και του Σ. Φλογαΐτη που συγκέντρωσε 846 ψήφους. Ο συνδυασμός Κ. Κιουλάφα με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους Κ. Μακρόπουλο και Θ. Πελεγρίνη συγκέντρωσε 603 ψήφους και του Σ. Ράπτη με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τον Εμ. Φραγκούλη και τον Κ. Κρεμαλή 269 ψήφους.

Εν μέσω ενστάσεων έληξε χθες το απόγευμα η διαδικασία εκλογής νέας Πρυτανικής Αρχής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης. Το σχήμα με υποψήφιους τους καθηγητές Η. Θερμό, Ν. Γεωργόπουλο και Σ. Ξιάρχο έλαβε 31 ψήφους. Πρύτανης εκλέχθηκε τελικά ο κ. Τσότρας και αντιπρυτάνεις οι καθηγητές Βελέντζας και Μαργαρίτης, με 146 ψήφους. Στην κάλπη βρέθηκαν και 7 λευκά ψηφοδέλτια.

Στην Πάτρα όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές νικητής αναδείχτηκε ο συνδυασμός του Ν.Ζούμπου με 457, ενώ ο συνδυασμός του Χρ. Χατζηθεοδώρου που συμμετείχε επίσης συγκέντρωσε 415 ψήφους και υπήρξαν 34 λευκά και 12 άκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ