Τετάρτη 31 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
Παζάρια «μεταρρυθμίσεων»

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.- Αντιτρομοκρατία. Επιτροπή Οικοδόμησης Ειρήνης. Προστασία αμάχων σε περίπτωση γενοκτονίας. Νέα Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Διοίκηση του ΟΗΕ. Δέσμη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της φτώχειας στον πλανήτη. Αυτά αποτελούν, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη, τα πιο σημαντικά ζητήματα τριβής σε σχέση με το πακέτο προτάσεων που έχει υποβάλει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για μεταρρύθμιση του Οργανισμού.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται ήδη έντονα από χτες τα ξημερώματα από τους διπλωμάτες ενός περιορισμένου κύκλου 32 χωρών υπό την προεδρία του πρέσβη της Γκαμπόν, Ζαν Πινγκ και με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζον Μπόλντον, να ρίχνει λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης, επιμένοντας (για ευνόητους λόγους) στην «αντιτρομοκρατία»...

Οι διπλωμάτες θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε ένα κείμενο 32 σελίδων που θα τεθεί ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και θα παρουσιαστεί στην προγραμματισμένη για τις 14-16 Σεπτέμβρη διάσκεψη κορυφής ηγετών του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ