Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Ισχυρότατη έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών υποστηριχτών της «Χαμάς» σημειώθηκε χτες βράδυ σε προάστιο της πόλης της Γάζας που συνορεύει με το Ισραήλ, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 4 ανθρώπων και τον τραυματισμό 30 άλλων. Απ' την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά σε τρία παρακείμενα κτίρια και ο Παλαιστίνιος υπουργός Εσωτερικών διέταξε έρευνα, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «πολύ μυστήριο».

ΤΟΚΙΟ.-- Σφοδρό αναμένεται σήμερα και το πέρασμα του τυφώνα Νάμπι πάνω απ' τη Νότια Ιαπωνία, που προκάλεσε έως χτες το απόγευμα το θάνατο ενός ανθρώπου, τον τραυματισμό άλλων έξι και την εκκένωση αρκετών χιλιάδων απ' το νότιο νησί Γιακουσίμα.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.-- Χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Γερμανία πρόκειται να περικόψει η «Φολκσβάγκεν». Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Σπίγκελ», ετοιμάζονται περικοπές τα επόμενα χρόνια άνω των 10.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία (σε σύνολο 103.000 εργαζομένων).

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Την απαγόρευση της δράσης της οργάνωσης αρωγής «Γιατίμ Κιντερχίλφε» (Βοήθεια για τα Παιδιά) επειδή κρίθηκε πως χρηματοδοτεί παράνομα την ισλαμική οργάνωση «Ταξιαρχίες του Αλ Ακσα», και το κλείσιμο των εκδοτικών εταιριών «Ε. Xani Press», «Publishing House GmbH», που εκδίδουν την τουρκόφωνη εφημερίδα «Οζκούρ Πολίτικα», επειδή είναι «φερέφωνο, μέσο προπαγάνδας του παράνομου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν, ΡΚΚ», ανακοίνωσε χτες ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Οτο Σίλι.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Αρρωστος από καρκίνο στους πνεύμονες ανακοίνωσε χτες δημόσια πως είναι ο «πρόεδρος» του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, επιμένοντας ωστόσο πως θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, προωθώντας το στόχο για ένα «ανεξάρτητο» προτεκτοράτο.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο «Φιλαδέλφεια» συγκρούστηκε χτες με το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Γιάσο Αϊσεν» στον Περσικό Κόλπο, δίχως ωστόσο να σημειωθούν θύματα ή υλικές ζημιές.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το διορισμό του δικαστή Τζον Ρόμπερτς στη θέση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία χήρεψε το Σάββατο, μετά το θάνατο του 80χρονου δικαστή Ουίλιαμ Ρένκουιστ, ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Ου. Μπους.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τουλάχιστον 57 Σομαλοί και Αιθίοπες, που επέβαιναν σε δύο πλοιάρια στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σομαλίας και Υεμένης, πνίγηκαν και δεκάδες άλλοι αγνοούνται στη διάρκεια συμπλοκής τους με σκάφη δουλέμπορων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ