Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η πολιτική λιτότητας φέρνει τα λουκέτα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο 37ο Λύκειο
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο 37ο Λύκειο
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν χτες το πρωί μαθητές, γονείς και καθηγητές του 37ου Ενιαίου Λυκείου Αθηνών έξω από το σχολείο, αντιδρώντας στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στο χώρο της Παιδείας και στην πολύχρονη κωλυσιεργία και εμπαιγμό απ' τους αρμόδιους φορείς.

Συγκεκριμένα, στις 20 Ιούλη μπήκε λουκέτο στο 37ο ΕΛ - το οποίο στεγάζεται από το 1965 σε μισθωμένο κτίριο στο Παγκράτι - αφού σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το κτίριο έπρεπε να παραδοθεί στην ιδιοκτήτριά του μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους 2004-2005. Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα, η «Επιτροπή Καταλληλότητας και Αναγκαιότητας», η οποία συγκροτήθηκε από το αρμόδιο γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την επιλογή χώρου προς στέγαση του 37ου ΕΛ Αθηνών, αποφάσισε ομόφωνα στις 16/5/2005 την επιλογή του οικοπέδου επί των οδών Βασ. Αλεξάνδρου, Ουμπλιανής και Διοχάρους του Δήμου Αθηναίων, έκτασης 1.500 τ.μ. Αν και όλοι οι αρμόδιοι φορείς γνώριζαν για το εξώδικο, δεν έγινε καμία ενέργεια, με αποτέλεσμα οι μαθητές του 37ου ΕΛ να πρέπει να μετεγγραφούν σε όμορα σχολεία. Αίτημα γονέων και μαθητών είναι να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες για την ανέγερση νέου κτιρίου και ως προσωρινή λύση προτείνουν την ενιαία μεταφορά του σχολείου σε άλλο.

Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Αντώνης Σκυλλάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, που επισήμανε: «Η πολιτική λιτότητας αποτελεί το βασικό πρόβλημα για το κλείσιμο αυτού και άλλων σχολείων, καθώς μειώνοντας τον αριθμό των σχολείων, μειώνεται το κόστος της Παιδείας. Αν ο αγώνας συνεχιστεί, η απόφαση μπορεί να ανατραπεί».

Αμέσως μετά αντιπροσωπεία γονέων, που επέδωσαν υπόμνημα προς τον κ. Αλεξανδρή, γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, ήρθαν αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με τον εμπαιγμό, καθώς εκείνος πέταξε το μπαλάκι στη Νομαρχία Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ