Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Μαζικό «παρών» στο Φεστιβάλ σε 11 πόλεις

Πολύμορφες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον αρκετών νέων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ σε 11 πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης από 1 έως 4 του Σεπτέμβρη.

Στα Γιαννιτσά, όπου η ανεργία στη νεολαία φτάνει και ξεπερνάει το 35% και ένα σημαντικό κομμάτι από τη γύρω περιοχή αναγκάζεται να επιλέξει ως επάγγελμα τη θητεία στο μισθοφορικό στρατό, κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ ήταν «Ανεργία - Μισθοφορικός Στρατός».

Ενθουσιώδης και μαζική ήταν η συμμετοχή της νεολαίας στο Φεστιβάλ στην Εδεσσα, όπου κεντρικό θέμα ήταν τα οξυμένα στην περιοχή προβλήματα της ανεργίας και των ναρκωτικών. Την πολιτική ομιλία έκανε ο Φ. Κουτούφης, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, ενώ το πρόγραμμα ξεκίνησε με το συγκρότημα «Ηλέκτρικ Τσερτζ» με ροκ και μπλουζ μουσική και ακολούθησε το θεατρικό «Ελευθερία» από την καλλιτεχνική ομάδα της ΚΝΕ.

Στις Σέρρες το διήμερο Φεστιβάλ αναδείχτηκε ως πολιτικός - πολιτιστικός θεσμός στη συνείδηση της νεολαίας. Παρουσίασε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και μίλησε η Αν. Χοροζάνη, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Επιτυχημένο ήταν και το Φεστιβάλ στη Βέροια με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και συζήτηση με θέμα «Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση» με τον Γ. Νοττάκη, στέλεχος της ΚΟΘ του ΚΚΕ, τον Αγ. Κατσάνο, από το ΚΣ της ΚΝΕ, και το δημοτικό σύμβουλο Βέροιας Γ. Ορφανίδη.

Με ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ στην Ξάνθη, όπου κεντρικό θέμα ήταν «Το εργατικό κίνημα στην Ξάνθη». Στην Αλεξανδρούπολη οι εκδηλώσεις έφεραν στο επίκεντρο εργατικά θέματα μέσα από τη θεατρική παράσταση «Για ένα κομμάτι ψωμί δε φτάνει μόνο η δουλιά» και τις πολιτικές ομιλίες. Στην Κομοτηνή κεντρικό θέμα ήταν επίσης οι εργασιακές σχέσεις, και το Φεστιβάλ είχε πλούσιο καλλιτεχνικό και πολιτικό πρόγραμμα.

Πρωτοφανής ήταν η μαζικότητα του Φεστιβάλ στη Δράμα ενώ πετυχημένο χαρακτηρίζεται και αυτό της Ορεστιάδας. Στα Γρεβενά και στην Πτολεμαΐδα πραγματοποιήθηκαν επίσης πολύμορφες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ