Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα διαγραμμένα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά, η κυβέρνηση, δηλαδή ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία, προτίθενται να διαγράφουν όλα τα στελέχη της, που μιλούν για διαφθορά στο κράτος και τα υπουργεία. Μάλλον, ακόμη προσπαθεί να το ...καταλάβει και ο διαγραμμένος βουλευτής της Β. Πολύζος.

* * *

Αυτό, όμως, είναι μάλλον εσωτερικό τους πρόβλημα. Εστω κι αν φροντίζει να το προβάλλει όσο μπορεί περισσότερο, πιθανόν για να παραδειγματίζει όποιους έχουν παρόμοιες ...εμπνεύσεις και να δημιουργεί μιαν «αίσθηση ισχύος».

* * *

Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός πως έχει «διαγράψει» από καιρό όλους όσοι διαμαρτύρονται για την ανεργία, την ακρίβεια και την πολιτική της. Ακόμα χειρότερα ότι ποτέ δεν είχε «γράψει» στις θέσεις και την κυβερνητική πολιτική της, τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Στη θέση των τελευταίων, πάντα υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν οι απαιτήσεις και αξιώσεις της πλουτοκρατίας.

* * *

Πέρα απ' αυτά, είναι φανερό ότι στήνεται ένα «σκηνικό» (συνεπικουρούμενο και από το λυσσαλέο ανταγωνισμό εντυπωσιασμού των καναλιών), που βολεύει αμφοτέρους τους εταίρους του δικομματισμού.

* * *

Μπορούν ωραιότατα πλέον να «σκοτώνονται», ενόψει ΔΕΘ, για το ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο διεφθαρμένος, αντί να απολογούνται γιατί εφαρμόζουν και στηρίζουν κοινές πολιτικές επιλογές ενάντια στο συμφέρον του κοσμάκη.

* * *

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ παραξενεύει τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννη, που ο κόσμος δεν κατανοεί την ανάγκη για «απελευθέρωση» της ναυτιλίας και που άπαντες θεωρούν ότι αυτό θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των ναύλων.

* * *

Προφανώς, δεν είναι ανόητοι όσοι το πιστεύουν, απλά ...έχουν μάτια και βλέπουν. Κι έχουν, ήδη, διαπιστώσει ότι οι αυξήσεις είναι συνεχείς και υπέρογκες και, φυσικά, προηγήθηκαν της τουριστικής περιόδου.


Παπαγεωργίου Βασίλης

* * *

Οσο κι αν επιμένουν οι κυβερνώντες να μας λένε ότι η λέξη «απελευθέρωση» είναι συνώνυμη της «ανάπτυξης», είναι αδύνατον να ανατρέψουν την πραγματικότητα, που λέει ότι είναι συνώνυμη της «ασυδοσίας των επιχειρήσεων» και της «ακρίβειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ