Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχαιολογικής ταινίας «Αγών»

Την 3η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας Μεσογειακού Χώρου «Αγών» οργανώνει (5-10/6) στον κινηματογράφο «Απόλλων», το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες» υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Θα προβληθούν 24 ταινίες διεθνούς παραγωγής, στις οποίες θα απονεμηθούν βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, εκπαιδευτικής ταινίας και πρωτοτυπίας στη σύλληψη. Οι βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν το Σεπτέμβρη του 2000 σε περιοχές των ορυχείων της Κοζάνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΔΕΗ και το Φλεβάρη του 2001 στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και τρεις ειδικές προβολές εκτός διαγωνισμού: η ταινία «Χίλια χρόνια πριν από τον αιώνα μου», η πειραματική ταινία «Μπλαρ απ. Αληθινές εικόνες από τον πραγματικό θησαυρό του Πριάμου» του Μάρτιν Εμέλ και μια παραγωγή του Μουσείου - Αρχείου της ΕΡΤ με θέμα τους αρχαιολογικούς χώρους από το μεσοπόλεμο μέχρι την απελευθέρωση. Επίσης θα προκηρυχτούν δύο διαγωνισμοί παραγωγής αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ. Ο πρώτος προκηρύσσεται από το ΥΠΠΟ, με θέμα το «Αιγαίο» και ο δεύτερος από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, με θέμα τον «Ολυμπισμό».

Στο πλαίσιο της συνάντησης οργανώνεται έκθεση ζωγραφικής της Ιταλίδας ζωγράφου Μαρία Στόφφελα - Φένδρου, με θέμα την «Πότνια», στο φουαγιέ του κινηματογράφου και από 12 ως 20 Ιουνίου στην γκαλερί «Σκουφά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ