Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Προχωράνε το αντικομμουνιστικό ψήφισμα

Συνέρχεται σήμερα στο Παρίσι η Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πρόκειται να συζητήσει και το απαράδεκτο και αντιδραστικό ψήφισμα «για την καταδίκη του κομμουνισμού». Οπως ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, θα επιχειρήσει να εμποδίσει την κατάθεση τέτοιου ψηφίσματος, μεταβαίνοντας ο ίδιος στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ σημείωσε ότι το συγκεκριμένο κείμενο αποτελεί μνημείο αντικομμουνισμού και ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι του συμβουλίου επιχειρούν να αλλάξουν το χαρακτήρα του οργανισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Θυμίζουμε ότι το επαίσχυντο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, που παρουσίασε η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης με τον τίτλο «Η ανάγκη να καταδικαστεί διεθνώς ο κομμουνισμός», πρόκειται να παρουσιαστεί στην τακτική σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης τον Οκτώβρη. Το κείμενο αυτό καθ' αυτό, στη δομή και στο περιεχόμενό του, είναι ένα ψυχροπολεμικό κείμενο αντικομμουνιστικής προπαγάνδας. Εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό, γίνεται λόγος για «εγκλήματα» που πραγματοποιήθηκαν στο όνομα της κομμουνιστικής ιδεολογίας και υπάρχει προτροπή για «δίωξη των αυτουργών». Ζητείται ανοιχτά η διεθνής καταδίκη του κομμουνισμού και ουσιαστικά η επαναφορά του στην παρανομία, αφού «αποτελεί κίνδυνο για την ανθρωπότητα η ύπαρξη κομμάτων και οργανώσεων που ασπάζονται την κομμουνιστική ιδεολογία». Ταυτόχρονα γίνεται επίθεση και στην ίδια τη θεωρία για την πάλη των τάξεων που ενοχοποιείται για τα «εγκλήματα» του κομμουνισμού. Ολα αυτά δεν είναι μόνο στο πλαίσιο ενός νεοταξικού ξαναγραψίματος της ιστορίας.

Επίσης στη χώρα μας το ΚΚΕ, μέσω της εκπροσώπου της, βουλευτή του Κόμματος στη Συνέλευση, Λιάναε Κανέλλη, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ρενέ βαν ντερ Λίντεν, ζητώντας την απόρριψή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ