Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Αγώνας για ανθρώπινο ωράριο

Αποκλεισμοί μεγαλοκαταστημάτων το Σάββατο σε Πειραιά, Χαλκίδα, Κεφαλονιά και Ναύπλιο

Με την ντουντούκα να καλεί σε αντίσταση, έξω από το «Σκλαβενίτη» στον Πειραιά
Με την ντουντούκα να καλεί σε αντίσταση, έξω από το «Σκλαβενίτη» στον Πειραιά
«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»! Το σύνθημα αυτό αντήχησε ξανά και ξανά το περασμένο Σάββατο στην περιοχή του Ικονίου στο Κερατσίνι όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» με 800 εργαζόμενους. Το βροντοφώναξαν οι εκατοντάδες εμποροϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, αλλά και εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οικοδόμοι, συνταξιούχοι, νέοι εργαζόμενοι, όλος αυτός ο κόσμος που ανταποκρινόμενος στο αγωνιστικό κάλεσμα της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά και της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, απέκλεισαν στις 6 το απόγευμα και τις 8 εισόδους του μεγαλοκαταστήματος.

Αυτό το δυναμικό «παρών» των εργαζομένων του Πειραιά, που μετέτρεψε τον αποκλεισμό του σούπερ μάρκετ σε δυναμική συγκέντρωση, έστειλε ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα προς τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους - κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ότι, όπως υπογράμμισε η Κούλα Κυριακοπούλου, πρόεδρος της Ενωσης προς τους συγκεντρωμένους, «το νόμο για το ωράριο που εξοντώνει εργαζόμενους και μικρομάγαζα μπορούμε να τον καταργήσουμε στην πράξη, γιατί θέλουμε να βλέπουμε τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, να χαρούμε το Σαββατόβραδο».

Από τις 6 το απόγευμα που ξεκίνησε ο αποκλεισμός δεν πέρασε την είσοδο του σούπερ μάρκετ ούτε ένας πελάτης, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που εκδήλωναν τη συμπαράστασή τους ή ακόμα έπαιρναν θέση μαζί με τους άλλους εργαζόμενους μπροστά στις εισόδους του καταστήματος.

Στις 7 το απόγευμα κι αφού το κατάστημα έχει σχεδόν αδειάσει, αντιπροσωπεία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ μπήκε μέσα στους χώρους του σούπερ μάρκετ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους από τους οποίους εκφράστηκε η διάθεση να συμβάλουν κι οι ίδιοι στους αγώνες ενάντια στην άγρια εκμετάλλευση του κλάδου αλλά κι όλων των εργαζομένων συνολικότερα. Ενώ ανανέωσαν το ραντεβού με το σωματείο για τις 2 Οκτώβρη στις 11.30 το πρωί στο ΕΚ Πειραιά, όπου θα γίνει η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.

Ανάλογες δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν το Σάββατο οι εμποροϋπάλληλοι και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Λιανή Αμμο της Χαλκίδας, αποκλείοντας σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «ΑΒ Βασιλόπουλος», στην Κεφαλονιά και το Ναύπλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ