Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005
Χτίζουμε το δικό μας ανυπότακτο μέτωπο

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία και τους χαιρετισμούς στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

«Ο δικός μας δρόμος δεν τελειώνει εδώ. Εμείς χτίζουμε το δικό μας μέτωπο που δε βολεύεται μέσα στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά του και αυξάνει τα κέρδη του κεφαλαίου. Διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει, τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Βαδίζουμε για τον τελικό μας προορισμό, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, μέσα από το δρόμο της συμμαχίας και της ταξικής σύγκρουσης». Τα παραπάνω σημείωσε ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, μιλώντας από το βήμα της μεγάλης συγκέντρωσης στο λιμάνι.

Ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ δουλεύει για την πλουτοκρατία, συνεχίζοντας την επίθεση με νέους αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα. Πατάει πάνω στο αντιλαϊκό έργο του ΠΑΣΟΚ για να επιταχύνει τις αντιδραστικές αλλαγές. Ο ΣΥΝ προσπαθεί να ξεγελάσει το λαό υποστηρίζοντας πως τα κέρδη του κεφαλαίου μπορούν να συνυπάρξουν με τα δικαιώματα και την ευημερία των εργαζομένων». Και κάλεσε τον εργαζόμενο λαό να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) που όπως είπε, «παρεμβαίνουν πολύμορφα, καθημερινά, για να είναι το συνδικαλιστικό και το λαϊκό κίνημα ενσωματωμένο στα όρια της κυρίαρχης πολιτικής. Δίνουν καθημερινά μάχη να φρενάρουν τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών δυνάμεων».

Στην ανάγκη «να δυναμώσει η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, να χτυπηθούν οι προσπάθειες διάσπασης που καλλιεργούνται ανάμεσα σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανάμεσα σε μετανάστες και Ελληνες εργάτες», αναφέρθηκε ο Χριστόφορος Σκεπετάρης από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Ο Νίκος Μαλαχιάς μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΕΠ, διατράνωσε την απόφαση των εργαζομένων να σταθούν αγωνιστικά απέναντι στις πολιτικές που επιδιώκουν να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων και να ενισχύσουν την ασυδοσία των αφεντικών. Ο Νίκος Σουγανίδης, εκπρόσωπος της ΣΕΑ ΕΒΕ, περιέγραψε τις επιπτώσεις της πολιτικής αφανισμού των ΕΒΕ και κατήγγειλε το όραμα του πρωθυπουργού να κάνει την Ελλάδα γέφυρα πάνω στην οποία θα πατάει το πολυεθνικό κεφάλαιο για να εκμεταλλεύεται ακόμη πιο βάρβαρα και τους γειτονικούς λαούς. Ο Αλέκος Ουγγρίνος εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ, ανέφερε πως η αγροτιά γνωρίζει καλά πλέον ότι το μέλλον της ελληνικής γεωργίας δεν περνάει μέσα από την ΚΑΠ και την ολική αποσύνδεση των επιδοτήσεων, γιατί θα οδηγήσει σε μείωση του αγροτικού εισοδήματος και της παραγωγής, σε κλείσιμο πολλών μεταποιητικών βιομηχανιών (καπνού, βαμβακιού) και σε αύξηση της ανεργίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θιασώτης της αστικής διαχείρισης, πολέμιος της ταξικής πάλης (2012-01-22 00:00:00.0)
Δεν τρεκλίζει δεν παρεκκλίνει (2008-03-13 00:00:00.0)
Σύσκεψη προετοιμασίας της λαϊκής κινητοποίησης (2006-08-29 00:00:00.0)
«Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα» (2005-02-10 00:00:00.0)
Ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρή αντιπολίτευση (2004-02-18 00:00:00.0)
Η ΓΣΕΒΕΕ δεν μπορεί να ευθυγραμμιστεί με το ΣΕΒ (1998-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ