Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΠΑΛ
Βάρβαρη καταστολή λαϊκής κινητοποίησης

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.--

Πάνω από 500 διαδηλωτές, περιλαμβανομένου του γενικού γραμματέα του ΚΚ Νεπάλ - Ενωμένου Μαρξιστικού Λενινιστικού, Μαντάβ Κουμάρ Νεπάλ, συνέλαβε χτες η Βασιλική Αστυνομία. Αρκετά ακόμη ηγετικά στελέχη του ΚΚΝ/ΕΜΛ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που αξίωναν την επαναφορά της χώρας στη δημοκρατία μετά το πραξικόπημα του βασιλιά Γκιανέντρα το Φλεβάρη, βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα δακρυγόνα, τα ρόπαλα και τα κανόνια νερού που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις καταστολής.

Ηταν η 10η συνεχόμενη ημέρα διαδηλώσεων, και στην κινητοποίηση μετείχαν (για άλλη μια ημέρα) πάνω από 6 χιλιάδες άνθρωποι, μέλη και οπαδοί 7 κομμάτων που αγνόησαν την απαγόρευση της βασιλικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση διαδηλώσεων.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της ένοπλης αντάρτικης παράταξης, του ΚΚ Νεπάλ/Μαοϊκού, Πρατσάντα, κάλεσε για άλλη μια φορά χτες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Times of India» για την παρέμβαση του ΟΗΕ ώστε να υπάρξει διάλογος για τον τερματισμό του εννιάχρονου εμφυλίου.

  • Τουλάχιστον 200 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους από ιαπωνική εγκεφαλίτιδα - μια ασθένεια αντιμετωπίσιμη με απλό εμβολιασμό! - στο Νεπάλ. Στη (γειτονική) βόρεια Ινδία, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 700 και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα ξεπεράσει τα 1.500 θύματα...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ