Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Επιμόρφωση από τις πολυεθνικές;

Καθηγητές καλούνται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε σεμινάριο της «Siemens»!

Για πρώτη φορά, σε επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης η διείσδυση και παρουσία μιας πολυεθνικής εταιρίας - στη συγκεκριμένη περίπτωση η «SIEMENS» - είναι τόσο έντονη και σηματοδοτεί την ευθεία ουσιαστικά ανάμειξη των πολυεθνικών εταιριών στη διαμόρφωση των εκπαιδευτικών πραγμάτων.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής σε υπηρεσιακό της έγγραφο καλεί τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Πελοποννήσου να ενημερώσουν αρμοδίως τους καθηγητές Ηλεκτρολογίας για να συμμετάσχουν στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Οι σύγχρονες ειδικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις με την τεχνική ΕΙΒ» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/09/05 και Σάββατο 24/09/05 στα εργαστήρια του Ηλεκτρολογικού Τομέα του ΤΕΕ Μεγαλόπολης με τη συμμετοχή και τεχνικών της «SIEMENS».

Οπως μάλιστα σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο «στο σεμινάριο εκλήθη και θα παρίσταται κλιμάκιο της "SIEMENS" με εισηγήσεις και έντυπο υλικό που θα σας διανεμηθεί (...) η συμμετοχή των εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων στο σεμινάριο κρίνεται απαραίτητη και αποτελεί υπηρεσιακή υποχρέωση».

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση των εκπαιδευτικών και με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, καθώς και στα ΔΣ όλων των ΕΛΜΕ Ανατολικής Πελοποννήσου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ στην Πελοπόννησο υπογραμμίζουν πως το εν λόγω σεμινάριο κάνει πράξη τις αποφάσεις της Μπολόνια (συμπλήρωμα διπλώματος που μέσα του θα χωρούν διάφορα πιστοποιητικά ψευτοκαταρτίσεων) και προσθέτουν ότι «εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και της ΕΕ για στενότερη σύνδεση της Παιδείας με τις ανάγκες της αγοράς, για σχολεία "ανταγωνιστικά", που θα λειτουργούν στη "γραμμή" της αυτοχρηματοδότησης, με μάνατζερ και σπόνσορες επιχειρηματίες. Ηδη σε πολλές χώρες της ΕΕ αρκετά μαθήματα της Τεχνικής Εκπαίδευσης μέσα στην τάξη διδάσκουν στελέχη των επιχειρήσεων και όχι εκπαιδευτικοί».

Καταλήγοντας, καλούν «να καταγγελθεί και να καταργηθεί στην πράξη το συγκεκριμένο σεμινάριο και η διείσδυση των επιχειρήσεων στα σχολεία, να μπει φραγμός στην επέμβαση των επιχειρήσεων στο μορφωτικό περιεχόμενο της εκπαίδευσης, να μην υπάρξει καμιά συμμετοχή εκπαιδευτικού και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Παιδείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ