Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να φτάσει παντού το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο

Κανένα σχολείο να μην ανοίξει τις πόρτες του στην αγορά. Ούτε ένας εκπαιδευτικός αδιάφορος για όσα γίνονται στην εκπαίδευση και στην κοινωνία. Είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ και προκειμένου αυτό το μήνυμα να φτάσει παντού, τις επόμενες μέρες στελέχη του θα περιοδεύσουν σε μια σειρά σχολεία στις περιοχές: Ν. Ιωνίας, Αμαρουσίου, Ν. Ηρακλείου, Αιγάλεω, Περιστερίου, Μενιδίου, Βύρωνα, Καισαριανής, Υμηττού, Γλυφάδας και στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να συζητήσουν και να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους.

Το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει το ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς είναι:

  • Κατάργηση των ν. 2525 και 2640. Κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και του διπλού σχολικού δικτύου. Αποδέσμευση του σχολείου από το σύστημα πρόσβασης. Καθιέρωση του Ενιαίου 12χρονου Βασικού Υποχρεωτικού Σχολείου για όλους. Σχολείο που θα καλύπτει το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Δημιουργία επαγγελματικών "μεταλυκειακών" σχολών ενταγμένων στο εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση των ΙΕΚ.
  • 15% του κρατικού προϋπολογισμού στην Παιδεία. Θεσμική κατοχύρωση των 20 μαθητών ανά τμήμα (15 στην Α΄, Β΄ Δημοτικού και Νηπιαγωγείο). Κατάργηση διπλοβάρδιας. Κατάργηση του Καθηκοντολογίου. Επιλογή στελεχών εκπαίδευσης με 100% αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια. Δημοκρατική - συλλογική λειτουργία του σχολείου.
  • Απόρριψη κάθε αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας. Κατάργηση του ν. 2986 και ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Κανείς αξιολογητής στην τάξη. Κατάργηση του ν. 2738.
  • Γνήσιες και ουσιαστικές ΣΣΕ χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις, σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και για όλα τα θέματα. 1.800 ευρώ ο μισθός του νεοδιόριστου, με 3.600 καταληκτικό. Ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό πλην οικογενειακού και ευθύνης. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Οχι στη σύνδεση του μισθού με το βαθμό και την παραγωγικότητα. Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου.
  • Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό για όλους, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των υποαπασχολούμενων και κάθε προστατευόμενου μέλους της οικογένειας. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη (οδοντιατρικά, γυαλιά κλπ.) Πλήρη σύνταξη (30/30) στα 30 χρόνια δουλιάς και στο 80% του τελευταίου μισθού. Συνταξιοδότηση σε περίπτωση ανικανότητας, ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας. Μείωση των εισφορών των εργαζομένων στην προοπτική της κατάργησής τους. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Οχι στην ιδιωτική ασφάλιση και στα επαγγελματικά ταμεία. Να μη θιγεί η επικουρική σύνταξη. Προστασία της μητρότητας.
  • Δημιουργία ενιαίων παιδαγωγικών πανεπιστημιακών σχολών για την εκπαίδευση του εκπαιδευτικού. Ετήσια περιοδική επιμόρφωση για όλους, με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα. Την επιμόρφωση να την αναλάβουν πανεπιστημιακές σχολές με μόνιμα τμήματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικής έρευνας.
  • Επαναφορά της επετηρίδας και μαζικοί διορισμοί μόνο απ' αυτήν. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και των πρόσθετων κριτηρίων. Οχι σε κάθε μορφή μερικής απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Να καταργηθεί τώρα ο θεσμός του ωρομίσθιου και του αναπληρωτή.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέναντι στις πραγματικές ανάγκες η προωθούμενη «αξιολόγηση» (2023-01-31 00:00:00.0)
Συναγερμός για να μην περάσει η «αξιολόγηση» (2012-03-01 00:00:00.0)
Επιβεβαίωσε τη «θεσμοθέτηση» του ημερομίσθιου εκπαιδευτικού! (2010-11-13 00:00:00.0)
Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες (2007-01-21 00:00:00.0)
Το αλφαβητάρι του... ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών (2006-09-12 00:00:00.0)
Επιμόρφωση μακριά από τις ανάγκες (2003-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ