Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΗΚΕΒΕ»
Κάλεσμα ενίσχυσης των αγωνιστικών δυνάμεων

Προχωρά η νόθα πλειοψηφία στο έκτακτο Συνέδριο

Σε νέες «περιπέτειες» οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου οι παρατάξεις ΠΑΣΚΜΜΕ, ΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ στη νόθα διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, με το έκτακτο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο. Χτες, το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει τρεις Ομοσπονδίες ΕΒΕ, (ΟΒΣΑ, Μυτιλήνης, Καρδίτσας), κατά της διεξαγωγής του Συνεδρίου και «λύθηκαν τα χέρια» της πλειοψηφίας που έσπευσε να προκηρύξει το Συνέδριο 4 μέρες πριν εκδικαστεί η έφεση που η ίδια κατέθεσε για την απόφαση με την οποία κρίθηκε άκυρο το τελευταίο Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ.

Μόνο η «Αγωνιστική Συσπείρωση - ΔΗΚΕΒΕ» πρότεινε να διεξαχθεί το νέο Συνέδριο με διορισμό διοίκησης και αφού ολοκληρωνόταν ένας νέος κύκλος αρχαιρεσιών στις οργανώσεις - μέλη της ΓΣΕΒΕΕ, καθώς τώρα πολλοί από τους αντιπροσώπους που κρίθηκαν παράνομοι θα συμμετέχουν και σ' αυτό το Συνέδριο!!! Η «Αγωνιστική Συσπείρωση - ΔΗΚΕΒΕ» καλεί τους αντιπροσώπους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να την ενισχύσουν για να αλλάξει η ρότα στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ.

Σε ανοιχτή επιστολή της προς τους ΕΒΕ, η ΔΗΚΕΒΕ είχε επισημάνει χαρακτηριστικά για το ρόλο των ηγεσιών τριών παρατάξεων: «Δυο χρόνια τώρα και όχι μόνο, ξεστρατίζουν τη ΓΣΕΒΕΕ, την κρατούν μακριά από τα προβλήματα των ΕΒΕ και τους κοινωνικούς αγώνες, αλλά την οδήγησαν στην υποτέλεια, στην ανυποληψία και κινείται σαν παραμάγαζο του ΣΕΒ, των ΣΕΣΜΕ και ΣΕΛΠΕ. Αυτήν την τακτική θέλουν να συνεχίσουν και κάνουν νόθο συνέδριο οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΜΜΕ - ΑΣΚΕΒΕ - ΔΑΚΜΜΕ, που αδίσταχτα τέσσερις μέρες πριν την εκδίκαση της έφεσης, με πραξικοπηματικό τρόπο "αποφασίζουμε και διατάσσουμε", που λεκιάζει τις σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος, αποφάσισαν συνέδριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, δυο με τρεις μήνες πριν τα συνέδρια μεγάλου αριθμού ομοσπονδιών και με δεκάδες αντιπροσώπους που η θητεία τους λήγει τις αμέσως επόμενες μέρες μετά το συνέδριο».

Μερικά από τα παραδείγματα της ΔΗΚΕΒΕ για τη στάση της πλειοψηφίας είναι:

  • Συμφώνησε στο απελευθερωμένο Ολυμπιακό ωράριο.
  • Η «διαφωνία» με την κυβέρνηση για το ωράριο ήταν στο δικαίωμα ή όχι του νομάρχη να το καθορίζει.
  • Ευθυγραμμίστηκαν με τις επιλογές της σημερινής, όπως και της προηγούμενης, κυβέρνησης για τις λεγόμενες ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις, που επιβάρυναν φορολογικά τους ΕΒΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ