Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συλλαλητήριο αμπελοκαλλιεργητών

Τη Δευτέρα θα συγκεντρωθούν στη Νομαρχία Πύργου, διεκδικώντας ικανοποιητικές τιμές και απορρόφηση όλης της παραγωγής

Με εντατικές εξορμήσεις και περιοδείες στην ύπαιθρο συνεχίζουν οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ τη μάχη για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία του συλλαλητηρίου των αμπελουργών που θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, στις 11:30 π.μ., στην Νομαρχία με την προσυγκέντρωση να έχει οριστεί για τις 10 π.μ., στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Βιομηχανικής Περιοχής.

Οι αμπελουργοί της περιοχής, λίγες μέρες πριν τον τρύγο, βρίσκονται σε αναβρασμό μετά και την πρόθεση των εμποροβιομηχάνων να αποσπάσουν τη φετινή σοδειά σε τιμές περσινές (15 - 20) λεπτά, δηλαδή στο όριο του κόστους. Οι παραγωγοί ζητούν διασφάλιση ικανοποιητικής τιμής του προϊόντος που να ανέρχεται στα 35 λεπτά το κιλό και απορρόφηση ολόκληρης της παραγωγής.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Αλέκος Θανόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας, τόνισε πως «ο δρόμος του αγώνα είναι επιβεβλημένος προκειμένου να αντισταθούμε ενωμένα και μαζικά στους εκβιασμούς των εμπροβιομηχάνων που θέλουν την παραγωγή μας έναντι πινακίου φακής. Αλλωστε με τον αγώνα μας πέρσι καταφέραμε να απορροφηθεί το σύνολο της παραγωγής μας, άσχετα αν δεν επιτύχαμε τις τιμές που θέλαμε. Στο χέρι μας είναι, ανάλογα με τη δυναμική των κινητοποιήσεών μας, να διεκδικήσουμε καλύτερες τιμές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ