Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προβλήματα στα σχολεία της Λήμνου

Τεράστιες ελλείψεις σε αίθουσες, σχολικά κτίρια και καθηγητές συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους μαθητές μια βδομάδα μετά την έναρξη των σχολικής χρονιάς

Eurokinissi

Τεράστιες ελλείψεις σε αίθουσες, σχολικά κτίρια και καθηγητές συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους μαθητές μια βδομάδα μετά την έναρξη των σχολικής χρονιάς

Σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, αίθουσες διδασκαλίας και στην υποδομή των σχολείων της Λήμνου, που μια βδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς συνεχίζουν να ταλαιπωρούν εκπαιδευτικούς και γονείς, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Συγκεκριμένα, λείπουν ακόμη 7 δάσκαλοι, 2 καθηγητές Αγγλικών, 1 Μουσικής και 2 δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής, ενώ παραμένει το αίτημα του Συλλόγου για 2 νηπιαγωγούς στη διάθεση του Γραφείου για αναπλήρωση κενών, τη στιγμή που με απόφαση του ΠΥΣΠΕ Λέσβου οι 2 νηπιαγωγοί που είχαν διοριστεί στη Λήμνο τοποθετήθηκαν στη Λέσβο για την κάλυψη άλλων ελλείψεων. Μοίρασμα των λιγοστών διορισμών του υπουργείου δηλαδή ή αλλιώς μοίρασμα της ανεργίας. Χαρακτηριστική της προσπάθειας του υπουργείου να επιβάλει περικοπές διορισμών εκπαιδευτικών στα σχολεία, είναι, σύμφωνα με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών, η άρνηση του προϊσταμένου να ζητήσει κάλυψη των 2 λειτουργικών κενών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, με αποτέλεσμα το σχολείο από 8θέσιο να υποβαθμίζεται πρακτικά σε 6θέσιο.

Παράλληλα, λόγω έλλειψης αιθουσών δε λειτουργεί τάξη υποδοχής για τους αλλοδαπούς μαθητές, ενώ στο 2ο Νηπιαγωγείο Μύρινας οι νηπιαγωγοί κάνουν μάθημα σε μια τάξη 29 παιδιών. Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην επισκευή τριών σχολικών κτιρίων (σε Μύρινα, Αγιο Δημήτρη, Κοντοπούλι) δημιουργούν επιπλέον προβλήματα, αφού είτε μειώνονται οι διαθέσιμες αίθουσες είτε οι μικροί μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα ταυτόχρονα με τις οικοδομικές εργασίες στα κτίριά τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ