Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεπούλημα και στάχτη στα μάτια

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε χτες ο γραμματέας της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν προανήγγειλε από τη ΔΕΘ το «ξεφόρτωμα» της ΟΑ

Προπαγανδιστική εκστρατεία για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων στην «Ολυμπιακή» και του λαού γενικότερα θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες και τα παζάρια για το ξεπούλημα και τη διάλυση της εταιρίας.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αξιοποιήσει τις δύο επόμενες βδομάδες που θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι «διαπραγματεύσεις» για την ιδιωτικοποίηση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», προκειμένου να πείσει ότι δήθεν πασχίζει για την «καλύτερη δυνατή λύση» και σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμεί το «κλείσιμο» της εταιρίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης μετά τη συνάντηση που είχε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κ. Καραμανλή, προσπάθησε να εξωραΐσει την εικόνα που είχε εκπέμψει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, ότι δηλαδή είναι αποφασισμένος να ξεφορτωθεί με κάθε μέσο την «Ολυμπιακή», λέγοντας ότι δε μίλησε για εκκαθάριση εν λειτουργία και κλείσιμο της εταιρίας. Το ίδιο υποστήριξε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προβάλλοντας το έωλο επιχείρημα πως αν η κυβέρνηση σκόπευε να προχωρήσει σε εκκαθάριση εν λειτουργία δε θα προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση.

Παράλληλα με άνωθεν γραμμή αρμόδιοι και αναρμόδιοι υπουργοί και στελέχη σταμάτησαν τις δηλώσεις για τα επόμενα βήματα και τα σενάρια, προκειμένου να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και εικόνα πολυγλωσσίας στην κοινή γνώμη.

Ο Θ. Ρουσόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας μέχρι τέλους «ελέγχοντάς τον ή ελέγχοντας τους ενδιαφερομένους και εάν δει ότι δεν υπάρχει βάση, τότε τον κηρύττει άγονο». Παράλληλα ανέφερε ότι «υπάρχουν περισσότεροι του ενός προνομιακοί συνομιλητές», αλλά προχωρά με την «Olympic Investors» επειδή έχει υπογράψει το σχετικό μνημόνιο. Αν δεν ευοδωθεί, όπως είπε, αυτή η συζήτηση, θα προχωρήσει και στις υπόλοιπες προτάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ