Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από σήμερα οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου διεκδικώντας την καταβολή των εφημεριών που τους οφείλονται για τον Αύγουστο του 2004 (!) και τον Ιούνη, Ιούλη και Αύγουστο του 2005.

Στο μεταξύ, εικοσιτετράωρη απεργία και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι του «Αιγινήτειου» Νοσοκομείου, που αντιδρούν σε άρθρο σχεδίου Νόμου του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος σε μικρή μερίδα των εργαζομένων.

Την τακτική της ηγεσίας του σωματείου εργαζομένων να περιορίσει την κινητοποίηση στη διεκδίκηση ενός επιδόματος, τη στιγμή που η πολιτική ιδιωτικοποίησης των κυβερνήσεων πλήττει συνολικά την υγεία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο «Αγωνιστικός Ενωτικός Συνδυασμός» του νοσοκομείου. Και καλεί τους εργαζόμενους του νοσοκομείου: «σε αποφασιστική ενιαία απάντηση για να εμποδίσουμε, να καθυστερήσουμε αυτές τις πολιτικές, για να φτιάξουμε το ταξικό μέτωπο των εργαζομένων που θα τις ανατρέψει. Γυρίστε την πλάτη στις δυνάμεις που έχουν κάνει θεό τους την ανταγωνιστικότητα και γι' αυτό θέτουν αιτήματα που τη διευκολύνουν».

Σε οριακό σημείο εξακολουθεί να βρίσκεται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου καθώς δουλεύουν δυο μόνο γιατροί αντί των τεσσάρων τουλάχιστον που απαιτούνται. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση προκήρυξη μιας θέσης Επιμελητού Β΄ καρδιολόγου και την πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού, μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονοβόρα ( 1-1,5 χρόνο) διαδικασία κρίσης και διορισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ