Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση για την Υγεία

Τη Δευτέρα, στο χώρο των απογευματινών ιατρείων του ΠΑΓΝΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας οργανώνει το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Η συγκέντρωση θα γίνει στις 4 το απόγευμα στο χώρο των απογευματινών ιατρείων.

Σε ανακοίνωσή τους η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» του Νοσοκομείου και η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» τονίζουν ότι με την πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στον τομέα της Υγείας, «προσπαθούν με κάθε τρόπο, να απαλλαχτεί το κράτος από την υποχρέωσή του για χρηματοδότηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που διοικούνται από μάνατζερ».

Κλείνοντας την ανακοίνωση καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να παλέψουν και να διεκδικήσουν αποκλειστικά Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλο το λαό, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αναβάθμιση και επέκταση της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημιουργία Κέντρων Υγείας αστικού τύπου. Κατοχύρωση των «βαριών και ανθυγιεινών» για όλους τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία. Κατώτερο βασικό μισθό 1.300 ευρώ.

  • Συγκέντρωση ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση και τον αυταρχισμό, που κλιμακώνεται μέσα από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση υλοποιώντας τις επιλογές της ΕΕ, οργανώνουν από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΔΗΚΕΒΕ Καβάλας. Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ